Uusimmat

Viisi syytä, miksi Horizon Zero Dawn kannattaa hankkia, jos et ole vielä peliä pelannut

20.04.2021 11:20 Tuukka Hämäläinen

Horizon Zero Dawn: Complete Edition on kaikkien pleikkaripelaajien saatavilla ilmaiseksi Play at Home -kampanjassa. Nyt kerromme miksi peliin kannattaa tarttua, jos et vielä ole sitä pelannut.

Kuten aamusta kerroimme, on Horizon Zero Dawn: Complete Edition nyt saatavilla ilmaiseksi kaikille PlayStation-pelaajille. Peli toimii PlayStation 4:llä sekä tietysti takaperin yhteensopivana myös PlayStation 5:llä. Eikä kyseessä ole mikään rajoitettu kokeilujakso, vaan pelin kerran lunastettuaan sen saa omakseen pysyvästi.

Horizon Zero Dawnilla on jo vannoutunut joukko pelaajia, mutta nyt peli tavoittaa varmasti kokonaan uuden pelaajakunnan. Listasimmekin viisi hyvää syytä tarttua Guerrilla Gamesin toimintaroolipeliin, jos et vielä ole sitä tehnyt.

1) Sukupolvensa menestynein uusi peli

Lähdetään liikkeelle pelin suosiosta. Vuonna 2017 ilmestynyttä Horizon Zero Dawnia on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta, ja se on yksi konsolin suurimmista hiteistä. Huomattavinta on kuitenkin, että se on koko konsolisukupolvensa myydyin uusi IP (ilmaispelejä lukuunottamatta). Kaikki PS4-ajan tätä paremmin menestyneet pelit ovat jatko-osia tunnettuihin sarjoihin, mutta Horizon Zero Dawn nousi massasuosioon omilla meriiteillään.

Suosio sinänsä ei ole syy pelata mitään, mutta Horizon Zero Dawnin tapauksessa myyntiluvut kertovat taatusta laadusta. Harva peli nousee tällaisiin myyntilukuihin ilman tunnettua IP:tä tukenaan.

2) Erinomainen scifi-seikkailu

Kuten kriitikkomme totesi jo pelin ilmestyessä, on Horizon Zero Dawn todellinen laatupeli. Robottiolentojen kansoittamaan postapokalyptiseen maailmaan sijoittuva toimintaroolipeli tarjoaa kriitikkomme mukaan erinomaista scifiä, vetävän tarinan ja eheää pelattavaa alusta loppuun.

Myös Metacriticissä pelin keskiarvo on huomattavan korkea 89. Kun pelissä ylistetään niin käsikirjoitusta kuin taistelujärjestelmääkin, on kyseessä poikkeuksellisen laadukas julkaisu.

LUE LISÄÄ: Arvostelu: Horizon Zero Dawn on hyvää scifiä ja uskomattoman kaunis peli

3) Laajennettu versio

Lisäarvoa pelaamiselle tuo se, että Complete Edition sisältää pelin erinomaisen The Froze Wilds -laajennuksen, joka sai Muropaketin arviossa täydet viisi tähteä. Joissakin peleissä laajennukset ovat vain lisämaustetta pelin kokonaan läpäisseille, mutta Horizon Zero Dawnissa laajennus tuo lisäarvoa koko peliin.

Paitsi että The Forzen Wilds tuo mukanaan uuden sivutarinan ja pelialueen, se myös lisää peliin kokonaan uuden kykypuun, eli uusia hyödyllisiä taitoja pelaajan valittavaksi. Tämän vuoksi laajennus onkin suositeltava ja olennainen osa koko pelipakettia.

LUE MYÖS: Arvostelu: Horizon Zero Dawnin odotettu The Frozen Wilds DLC on viiden tähden lisäys jo valmiiksi upeaan peliin

4) Tuhti pelipaketti

Horizon Zero Dawn myös tarjoaa valtavasti pelattavaa. How Long to Beat -sivuston mukaan pääpelissä pelkän tarinankin läpäisy kestää keskimäärin noin 22,5 tuntia ja laajennus tuo siihen vielä kahdeksan tuntia lisää. Mutta nämäkin lukemat koskevat vain päätarinaa, ja sivutehtävineen pelissä voi hyvin viettää jopa 60-80 pelituntia.

Lyhyesti sanottuna Horizon Zero Dawnin parissa voi viihtyä tuntikausia.

5) Uuden pelisarjan alku

Nyt hyvä aika tarttua Horizon Zero Dawniin myös siksi, että pelin jatko-osan julkaisu on aivan nurkan takana. Jatko-osa Horizon Forbidden West ilmestyy tämänhetkisen tiedon mukaan vuoden lopulla PS4:lle ja PS5:lle.

Vielä on siis hyvin aikaa hypätä mukaan yhteen PlayStationin uusista tähtisarjoista ennen toisen osan ilmestymistä.

LUE MYÖS:  Horizon Zero Dawn on nyt julkaistu – 10 vinkkiä aloittelevalle robottimetsästäjälle

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat