Uusimmat

Talvella järkyttänyt kauhupeli palkittiin pelillisestä innovaatiosta

06.07.2022 11:00 Muropaketin toimitus

Martha is Dead sai palkinnon kotimaassaan Italiassa, mutta hävisi vuoden pelin tittelin kilpa-ajopelille.

Psykologinen kauhupeli Martha is Dead herätti huomiota talvella, jo vähintään siksi, että se julkaistiin PlayStation-konsoleille sensuroituna versiona. Järkyttävää kuvastoa sisältävä peli sai kuitenkin hyvän vastaanoton kriitikoilta, ja nyt se on saanut myös toisenlaisen tunnustuksen.

Kuten Video Games Chronicle uutisoi, on Martha is Dead voittanut Vuoden innovaatiopalkinnon Italian Game Awards -gaalassa. Jo kymmenettä kertaa järjestetyssä palkintogaalassa Vuoden italialainen peli -palkinnon nappasi kuitenkin ajopeli Hot Wheels Unleashed, joka kurvasi useille alustoille viime syksynä.

Jää nähtäväksi, saako Martha is Dead vielä muita palkintoja osakseen. Muropaketin arviossa peli sai kritiikkiä lähinnä Xbox-version bugisuudesta, joka ei tiettävästi ole niinkään vaivannut peliä muilla alustoilla. Kriitikkomme kirjoitti: ”Martha is Dead on erittäin buginen, mutta sitäkin voimakkaampia tarinapeli, joka on sisältövaroituksensa ansainnut.”

LUE MYÖS: Arvostelu PlayStationilla sensuroitu Martha is Dead on oikeasti järkyttävä peli – sisältövaroitukset ovat paikallaan