Uusimmat

Toimituksen suosikkipelit 2014: Kalle Lounelan valinnat

30.12.2014 16:00 Kalle Lounela

Vuoden lähestyessä loppuaan mekin palkitsemme suosikkipelejämme. Toimituksen yhteisten valintojen ohella jokainen Domen porukasta sai myös itse osoittaa kunniaa viidelle suosikkipelilleen. Tässä on Kalle Lounelan lista.

Kriteerit olivat taas yksinkertaiset: viisi peliä, jotka on julkaistu Euroopassa vuonna 2014. Alustalla, genrellä, arvostelumenestyksellä tai formaatilla ei ole väliä, joten 5/5 ja suosituspeukun saanut videopeli on yhtä kuranttia kamaa kuin ylägruusialainen lautapeli perunafarmareista, josta kaksi ihmistä on kuullut.

Viiden suosikkipelin ohella jokainen pääsi myös nimeämään vuoden iloisimman yllätyksensä ja nostamaan hattua vanhemmalle pelille, joka on upottanut kyntensä tämän vuoden aikana. Pidemmittä puheitta itse asiaan!

 

Minun listani on aika laihaa tavaraa, koska vuoteni meni vanhojen loistopelien pelailussa. Pääsin Persona 4:n ja Virtual Last Rewardin makuun Crusader Kings 2:sta puhumattakaan. Aina välillä kannattaa katsoa taaksepäin uusien pelien odottamisen sijaan. Löydät varmasti pelaamattomia aarteita!

Pushmo World

3DS:ltä tuttua palikkalogiikkaa Wii U:lla. Pelaaminen onnistuu sopivan rennosti gamepadin näytöltä makuuasennossa. Pieniä ja nopeita aivopähkinöitä suurempaankin puzzlenälkään.

Mario Kart 8

Pelasin sarjaa viimeksi Wiillä ja nyt päätin lähteä kartin kyytiin uudestaan. Näyttävää, hauskaa ja viihdyttävää yksin tai porukalla. Saisivat kylläkin lisätä jonkinmoisen manuaalisesti valittavan tasoituksen, koska reilusti eritasoista vastaan pelatessa ajelu ei ole hirveän hauskaa kummallekaan osapuolelle.

Tales of Xillia 2

Japanilainen roolipeli, joka sai silmät kostumaan. Vaikka pelissä oli paljon toistoa ja puutteita, on tarina koskettavaa tavaraa. Vaati ehdottomasti ensimmäisen osan läpipeluun.

Bayonetta 2

Hiottu ja laadukas toimintapakkaus. Vaikka en toimintapeleistä pahemmin perusta, oli Bayonetta hyvin positiivinen yllätys. Yksi lisäsyy napata Wii U ostoskoriin, jos semmoista ei jo omista.

Super Smash Bros. for Wii U

Uutta Smashiä oli odotettu vuosikaupalla ja nyt se on täällä. Kahdeksan pelaajan mahdollisuus ja hurja määrä sisältöä takaavat iloa vuosikausiksi. Parasta hupia porukalla, mutta hyvin viihdyttävää yksinkin. Pitkän linjan Nintendo-fani kiittää!

 

Vuoden yllättäjä: Shovel Knight

Mainota retrohenkistä tasohyppelyä joukkorahoituksella säestettynä. Laadukas paketti, jossa on paljon uniikkeja ideoita. Hyvä pojat, homma meni paremmin kuin oletettiin.

Extra Life: Total War: Rome 2 – Emperor Edition

Todellisen lisäelämän napasi alun perin hutiloidusti julkaistusta Total War: Rome kahdesta. Enperor Edition on korjattu ja hiottu versio pelistä, joka oli pitkään hyvin buginen. Mukaan on ähdetty lisäkampanja hyvitykseksi perseilyistä. Vaikka tunnelmasta puuttuu jotain verrattuna sarjan edellisiin osiin, Rome 2 liimasi minut penkkiin tämän vuoden puolellakin.