Besiege: kaikki paskaksi ja palamaan!

03.02.2015 17:30 | Miikka Lehtonen

Viimeisen viikon aikana netissä on kohistu kovasti Besiege-pelistä. Fysiikkapohjainen rakennussarja antaa pelaajan kasata itse tuomionpäivän tuhokoneensa monista palikoista ja sitten haastaa tämän romuttamaan erilaisia linnoja niiden kanssa.

Kehitysversion perusteella kohina on myös perusteltua, sillä potentiaalia löytyy.

Besiege on hämmentävä peli. Se on tavallaan Kerbal Space Program –henkinen rakennussarja, paitsi että nyt tavoitteena ei ole kuu, vaan tuho. Pelaajan edessä on pino erilaisia linnoja ja armeijoita, jotka kaikki pitäisi tuhota vuoron perään.

Käytännössä tämä tapahtuu rakentelemalla palikoista toinen toistaan kamalampia sotakoneita. Kiinnikepalikoiden ohella käytössä on erilaisia mekanismeja, kuten pyöriä, niveliä, rattaita ja muuta, joita voi bindailla erinäisten nappien taakse.

Tuhovoimaisesta pelistä kun on kyse, aseistustakin löytyy. Tykkejä, liekinheittimiä, karjapuskureita, pommeja, ties mitä. Valmiina ei saa paljon mitään, vaan jutun jujuna on se, että vain mielikuvitus on rajana. Jos haluaa rakentaa pienen lavetin, jossa on kamala pino eri suuntiin ampuvia liekinheittimiä, se on mahdollista. Jos haluaa rakentaa renkaiden varassa jyräävän muurinmurtajan, mikään mahti maailmassa ei sitä estä.

Niinpä Besiege onkin peli, jossa jokaisen täytyy tavallaan tehdä oma hupinsa. Kaikki haasteet ovat hyvin yksinkertaisia, joskin pelin varhaisesta kehitysvaiheesta johtuen käytössä on vain aivan ensimmäisiä kenttiä. Ehkä myöhemmin sitä haastetta tulee lisää? Sitä odotellessa tässä pari pientä koepalaa, joita sain tehtailtua Besiegen avulla.

Ja tällaisia rakennelmia taas löytyi netistä nopeasti vilkaistuna:

Hauskaa siis riittää!

Mihin menet, Besiege?

Tällä hetkellä kasassa on siis lupaava alku. Sellainen, josta riittää fiksusti pelaten hupia pariksi tunniksi, mutta jos antaa mielikuvituksensa lentää, aika paljon pitemmäksikin aikaa. Niinhän näillä fysiikkapohjaisilla leluilla on tapana.

Besiege on jo nyt saanut paljon näkyvyyttä ja huomiota, mikä ei ole toki ihme. Ylläolevan kaltaiset videot tiivistyvät kivasti animoiduiksi GIFeiksi, jotka saavat loputtomat katsojansa haluamaan itsekin koittaa. Ja hauskaahan se on. Kyllä minäkin yhden iltapäivän pelasin ja naureskelin omia älyttömiä sotakoneitani. Kukapa ei nauraisi katapultille, joka räjähtää lauetessaan palasiksi, mutta jonka yksi puupala lopulta laskeutuu keskelle kohdetaloa ja romuttaa sen?

Seitsemän taalan hintaiselta peliltä tämäkin on toki paljon – ainakin jos vähän siristää silmiään hyväntekeväisyyden nimissä. Kehitystiimi on vannonut, että sisältöä on tulossa lisää ja niin toki pitääkin. Veikkaan nimittäin, että kaikki paitsi innokkaimmat fanaatikot ovat nähneet suurimman osan pelin tarjonnasta jo päivän tai parin aikana.

Jää nähtäväksi, millä aikataululla sitä lisäsisältöä julkaistaan ja miten kattavasti. Tulemme varmasti palaamaan Besiegen pariin vielä myöhemminkin, mutta näin ensivilkaisun muodossa voi jo todeta, että potentiaalia ja hupia kyllä löytyy.

 

 

Besiege

Kehittäjä: Spiderling Games

Julkaisija: Spiderling Games

Testattu: PC

Tulossa: Mac, PC – julkaistaan 2015 aikana

Muuta: Ladattava peli, early access, hinta 6,99 euroa (Steam)

Pelin kotisivu: http://www.besiege.spiderlinggames.co.uk/

Miikka Lehtonen

 

 

Lisää aiheesta

Crypt of the Necrodancer (Linux, Mac, PC) 

Interplanetary -ennakko (Linux, Mac, PC) 

Maailman pienin shakkipeli vie vain 487 tavua  

Osaatko kasata Ikean mööpeleitä? Todista se tällä pelillä! 

Rimworld-ennakko (Linux, Mac, PC) 

Soitto mystiseen puhelinnumeroon paljasti Hotline Miami 2:n julkaisupäivän 

Viime viikonloppuna tehtiin yli 5000 uutta peliä! 

 

Muropaketin uusimmat