Uusimmat

Vuoden 2015 paras indiepeli: Soma

07.01.2016 16:00 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2015 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden parhaaksi indiepeliksi lukijat valitsivat ruotsalaisen Frictional Gamesin oudon, tunnelmallisen seikkailun Soma.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita.

 

soma_arv_0kansiLainaus arvostelusta:

Soma on romaani, joka kerrotaan videopelin muodossa. Se ei ole perinteinen peli vaan tarina, samaan tapaan kuin Everyone’s Gone to Rapture tai Vanishing of Ethan Carter. Pelilliset elementit tulevat lähinnä pienistä valinnoista joita matkan aikana voi tehdä, nämä eivät kuitenkaan vaikuta lopputulokseen, eikä salaista lopetusta ole olemassakaan. Hyvä näin sillä tarinasta keskusteleminen sen kokemisen jälkeen on mukavaa, ja sen tulkinta kertoo paljon omasta itsestä.

Lue juttu: Soma (Linux, Mac, PC, PS4)

 

Loppusuoralle ylsivät myös mm.:

Her Story – näennäinen vapaus ilman pakkoa ymmärtää kaikkea, vain se mitä pelaa ja itse haluaa ymmärtää – Tuomas Rauta

Darkest Dungeon – ei pyytele pyyteettömästi anteeksi ja pidä pelaajaa tyhmänä. Haastetta. – -ST

UnderRail – nykyaikana ei näköjään roolipelejä osaa tehdä muut kuin japanilaiset ja slaavit. – hevis

Verdun – hyvin toteutettu ja pelimekaniikaltaan tyypillisistä FPS-peleistä poikkeava peli aiheesta, jota harvemmin videopeleissä käsitellään (WW1). – Santeri

 

Lisää aiheesta

 

Muistathan myös äänestää vuoden 2015 parasta peliä: Äänestä: Valitse vuoden 2015 parhaat pelit