Alkuvuosi on ollut pelien juhlaa – Listasimme viisi tähän mennessä parasta peliä vuodelta 2022

16.04.2022 12:00 Muropaketin toimitus

Alkuvuoden pelijulkaisuista viisi peliä on saanut Muropaketin arviossa täydet tai lähes täydet pisteet.

2022 on tähän mennessä ollut huipputason pelivuosi. Vaikka uusia pelejä ei ole ilmestynyt pilvin pimein, ovat uudet pelit olleet harvinaisen laadukkaita.

Listasimme alle viisi alkuvuoden pelijulkaisua, jotka ovat saaneet Muropaketin kriitikoilta arvosanaksi joko 4,5 tai täydet viisi tähteä. Joukon ulkopuolelle jää myös tiukkaa laatua, kuten alkuvuoden hittipeli Elden Ring sekä vuoden positiivisimpiin yllätyksiin lukeutuva Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Molemmat jäivät arvosteluissamme ”vain” neljään tähteen.

Otsikoita klikkaamalla pääset lukemaan täyspitkät arviomme peleistä.

1) Horizon Forbidden West on viiden tähden jatko-osa – ”Jopa vielä vaikuttavampi peli kuin Horizon Zero Dawn”

”Horizon Forbidden West on juuri se jatko-osa, jota Zero Dawnin fanit toivoivat: suurempi, näyttävämpi ja monipuolisempi seikkailu, jonka maailmaan uppoutuu mielellään.”

2) Vuoden 2018 God of War julkaistiin vihdoinkin PC:lle, ja kyllä tätä peliä kannattikin odottaa

”Erinomaisen käännöksen myötä God of War on parhaimmillaan koettuna suorituskykyisellä pelitietokoneella.”

3) Total War: Warhammer III on pelisarjan paras osa ja oikea runsaudensarvi

”Total War: Warhammer III on pelisarjansa paras osa, johon Creative Assembly on tuonut kaiken oppimansa likoon. Fantasiataustansa vuoksi se on myös yksi monipuolisimmista tuotoksista, joten sarjan fanit pääsevät nauttimaan monipuolisen rikkaista osapuolista sekä puoleensavetävästä kampanjasta.”

4) Ghostwire: Tokyo on alkuvuoden suurin yllättäjä – Aavemainen toimintapeli tuli kuin puskista ja toimii kuin tauti

”Ghostwire: Tokyo on positiivinen yllätys: tunnelmallinen toimintaroolipeli, jossa on kiehtova tarina ja tarpeeksi kissoja.”

5) Gran Turismo 7 palasi juurilleen ja koukuttaa PlayStation-pelaajan nopeasti

”Kokonaisuudessaan Gran Turismo 7 tuo suositun AAA-tason ajopelin onnistuneesti uudelle konsolisukupolvelle. Peli yhdistelee onnistunutta ajamista autojen keräilyyn ja tuunaamiseen, ja koukuttavan kierteen vuoksi pelisessiot venyvät helposti yllättävän pitkiksi.”