Domen arvosteluviikko 03/2015: Lara Croft, Metal Gear Solid V, X-Wing, The Witcher, Vuoden peli, This War of Mine, Wiikon wanha, Legend of Grimrock 2, Nelinpeli, LittleBigPlanet 3

19.01.2015 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 3/2015:

  • Lara Croft and the Temple of Osiris (PC, PS4, Xbox One)
  • Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PC)
  • Star Wars: X-Wing Special Edition (PC)
  • The Witcher: Adventure Game (Mac, PC)
  • Vuoden 2014 paras indiepeli: This War of Mine
  • Wiikon wanha: Space Station Manager
  • Vuoden 2014 paras suomipeli: Legend of Grimrock 2
  • Nelinpeli Podcast 068: Pyhä sana
  • Mulkaisu: LittleBigPlanet 3

Lara Croft and the Temple of Osiris (PC, PS4, Xbox One)

Muutaman vuoden takainen Lara Croft and the Guardian of Light yllätti iloisesti. Isometrinen co-op-peli tarjoili kivaa toimintaa ja kinkkisiä puzzleja kahdelle pelaajalle. Square Enix ei jättänyt hommaa tähän, vaan palaa samalle kaivolle uudelleen.

Pelaajien määrää on nostettu, puitteita vähän tuunailtu ja tapahtumapaikka siirretty Egyptiin… Mutta hymyni on vaisumpi kuin viimeksi.

 

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PC)

”Kept you waiting, huh”, toteaa Solid Snake Metal Gear Solid: Ground Zeroesin ensimmäisessä kohtauksessa. Niinhän hän yhdessä luojansa Hideo Kojiman kanssa todella teki, sillä edellinen Metal Gear Solid –peli oli PlayStation 3:n ensimmäisiä hittejä.

Näin eeppisen odotuksen jälkeen yllätys voi olla melkoinen, kun paketista paljastuu peli, joka 20 euron hintalapun sijaan sopisi ehkä paremmin ilmaiseksi demoksi. Vai sopisiko sittenkään?

 

Star Wars: X-Wing Special Edition (PC)

Läisk-läisk! Rrroooooooargh! Pew-pew-pew! Tuleva J.J. Abramsin Tähtien sota -elokuva on tuonut scifi-eepoksen jälleen kaikkien huulille. Mikä olisikaan siis parempi aika Tähtien sota -pelien historiaan kurkistamiselle?

Vuonna 1993 julkaistu Star Wars: X-Wing on ensimmäinen Lucasartsin klassikoiksi muodostuneista avaruuslentelyistä. Sitä vain ei ole oikein päässyt pelaamaan vuosikausiin, sillä peliä ei ole voinut ostaa mistään laillisesti. Asiaan on kuitenkin nyt tullut muutos GOG.comin päästyä sopimukseen Disney Interactiven kanssa vanhojen Tähtien sota -pelien uudelleenjulkaisusta.

 

The Witcher: Adventure Game (Mac, PC)

Lautapelien digiversiot eivät ole enää mikään ihan uusi juttu, sillä onhan niitä nähty useita. Jotkut ovat onnistuneita, toiset vähemmän.

Tuorein yrittäjä tulee Puolasta. Suosittuihin ja mainioihin The Witcher –roolipeleihin perustuva The Witcher Adventure Game on todella uskollinen käännös tuoreesta lautapelistä, mutta onko itse lautapelistä mihinkään?

Artikkelit

Vuoden 2014 paras indiepeli: This War of Mine

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 parhaaksi  indiepeliksi lukijat valitsivat This War of Mine -sotaseikkaiselviytymissimulaatioseikkailun..

Wiikon wanha: Space Station Manager

Kukapa ei ole halunnut kokeilla siipiään avaruusaseman pormestarina. Tähän vakanssiin kotimainen Space Station Manager tarjoaa kerrassaan erinomaiset eväät. Kiertoratakaupungin avaimet ovat valitettavasti hukassa, sillä verkosta saa enää vain lyhyen demon. Parikymmentä dollaria kustantava täysversio on kadonnut syvälle bittiavaruuteen.

Vuoden 2014 paras suomipeli: Legend of Grimrock 2

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 paras suomipeli oli lukijoiden mielestä Legend of Grimrock 2.

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 068: Pyhä sana

Halleluja! Herramunjee! Hilipatihippan! Nelinpeli Podcast on palannut joulutauolta! Kinkkuähkyssä marinoituneet äänijänteet ovat kovilla, kun kuukauden mittaiselta scheissenpureskelubreikiltä palaava karvanelikko nappaa mikrofonista kiinni ja alkaa tiristää Suomen painavinta asiaa siitä, tästä ja vähän tuostakin. Että tekee eetvarttia!

Mulkaisu: LittleBigPlanet 3

Vuoden ensimmäistä videota tähdittää tietysti neljään pekkaan pelattava tuotos, kun karvaklaani valikoi vuonna 2014 missattujen pelien syvästä laarista Little Big Planet 3:n. Luvassa mittaamaton määrä kaaosta.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi Miikka Lehtosen Space Hulk Ascension –pelin arvostelun.

Costume Quest 2 (iOS, Linux, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Fantasy Life (3DS)

Lifeless Planet (Mac, PC)

Never Alone (PC,PlayStation 4, Xbox One)

Space Hulk Ascension (Linux, Mac, PC)

Pöristelyä sienivoimalla – Mario Kart -historiikki

Roccat Kave XTD Stereo Gaming Headset – jytkettä riitti, samoin tunteikasta viskinpolttoa

Wiikon wanha: Double Dragon V: The Shadow Falls

Roccat Kone Pure Military: karu ulkoasu, asiallinen hiiri

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat