Uusimmat

Myös Blizzard kokeilee tekoälyä pelisuunnittelussa – Yhtiön sisäisessä sähköpostissa puhutaan ”vallankumouksesta”

23.05.2023 13:50 Muropaketin toimitus

Overwatch- ja World of Warcraft -kehittäjä yrittää tuottaa pelisisältöä tekoälyn avulla.

Tekoälyn mahdollisuudet puhuttavat nyt paljon, myös pelialalla, ja osa peliyhtiöistä on jo julkistanut kokeilevansa tekoälypohjaisia työkaluja pelikehityksessä. Esimerkiksi pelijätti Ubisoft esitteli aiemmin keväällä koneoppimiseen perustuvan työkalun.

LUE MYÖS: Ubisoftin työkalu tuottaa peleihin dialogia koneoppimisen avulla

Nyt Kotaku uutisoi, että myös Blizzard Entertainment on hypännyt samaan kelkkaan. Muun muassa Overwatchista, Diablosta ja World of Warcrafista tunnettu studio on kertonut alkaneensa kokeilla monenlaisen pelisisällön kehitystä Blizzard Diffusion -työkalulla, jota on käytetty muun muassa konseptitaiteen ja pelihahmojen asujen kehitykseen.

Tekoälyn hyödyntämistä kehityksessä ei ole varsinaisesti julkistettu, mutta se paljastuu tuoreesta artikkelista The New York Timesissa (vaatii rekisteröitymisen). Jutussa on julkaistu otteita Blizzardin sisäisestä sähköpostista, jossa yhtiön suunnittelujohtaja Allen Adham hehkuttaa tekoälyn mahdollisuuksia.

”Varautukaa hämmästymään”, Adham kirjoittaa. ”Olemme todistamassa vallankumousta siinä, miten rakennamme ja hallinnoimme pelejämme.”

Tekoälyn hyödyntäminen pelisuunnittelussa on herättänyt paljon kritiikkiä siksi, että se uhkaa viedä työpaikat lukuisilta pelisuunnittelijoilta ja tietysti muuttaa pelejä persoonattomampaan suuntaan. Ironista kyllä, Blizzardin sähköposti paljastaa yhtiön hyllyttäneen aiemman tekoälytyökalun siksi, että se tuotti liian paljon ylimääräistä vaivaa työntekijöille.