Uusimmat

Saint’s Row IV –haastattelu – ”haluammeko OIKEASTI tehdä tätä?”

17.08.2013 12:00 Jukka O. Kauppinen

Saint’s Row IV on jo Domenkin jamppojen käsissä arvosteltavana ja alustavasti peli vaikuttaa kerrassaan kovalta teokselta. Mutta ennen kuin syöksymme sokkoina alien-presidentti-kohelluksen pariin, päästetäänpä kaksi pelin taustapirulaista ääneen.

Volition. Scott Phillips, luova ohjaaja. Jim Boone, vanhempi tuottaja. Ja Saint’s Row IV.

Haastattelu muuten alkoi reloissa merkeissä, sillä Iron Sky –paitaan pukeutunut toimittajanne herätti kaksikossa heti riemuisia tunteita.

”It was pretty nuts”, herrat nauroivat ja kertoivat nähneensä elokuvan ihan äskettäin.

Ja siitähän olikin helppo hypätä muun muassa jutustelemaan Saint’s Row –pelien syntyprosessista. Miten ne oikein syntyvät?

”Keksimme ideointipalavereissa muun muassa iskulauseita, jotka antavat pelille ikään kuin sen tunnelman, jota yritämme sitten tavoitella. Tavoitellaan niiden ydintä erilaisilla ideoilla, joista poimitaan ne jotka tuntuvat toimivimmilta, sellaisilta joista ihmiset oikein villiintyvät. Kaikkea kuitenkin myöhemmin työstetään monta kertaa, iteroidaan paremmaksi. Tiimi kyllä tietää mitä pelisarjan tarvitsee ja minäkin olen työskennellyt sarjan parissa seitsemän vuotta. Juu, kyllähän me jo tiedämme millainen pelin pitäisi olla.”

”Mietimme aiemmin kovasti, että onko tämä oikea suunta? Onko tämä sitä mitä meidän pitäisi tehdä? Onko tämä oikein, sehän on aika kahelia. Haluammeko OIKEASTI tehdä tätä? Joten kun näytimme Saint’s Row The Thirdiä ja nelosta ihmisille, niin oli helpottavaa nähdä että on muitakin, jotka tykkäävät tästä.”

Olettekin päässeet jo pitkälle niistä vanhoista ”tämähän on paska GTA-klooni” –syytöksistä.

”Jep, kakkosessa totesimme, että lähdetään ennemmin tekemään ihan omaa juttuamme ja iteroimme sitä kolmosessa. Nyt jatkamme sillä hulluuden reitillä yhä ylemmäs.”

”Minusta Saint’s Rowin hulluudella ei ole rajoja. Yritämme aina keksiä jotain kahelia. Me tykätään kaheleista jutuista! Mutta ei nyt ihan kaikki peliinkään päädy. Jokin asia voi olla hauska ja kaheli ideana, mutta pelissä se ei vain toimi tarpeeksi hyvin, joten se pudotetaan pois. Mutta hyvin, hyvin harvoin joudumme toteamaan, että jokin asia menee liian pitkälle.”

Millaisia ihmisiä Volitionilla työskentelee?

”Työskentelemme aika avoimesti. Eri projektiemme tyypit vierailevat toistensa luona pelaamassa ja kommentoimassa. Mutta kyllä me olemme aika tylsiä tyyppejä. Moni saattaisi jopa pettyä kun näkee meidät livenä. Olemme ihan perustyyppejä jenkkilän keskilännessä. Mutta toisaalta… Kaikki ovat kuitenkin vähän vinksahtaneita. Ohjelmoijatkin. Mutta kaiken kaikkiaan meillä on tosi hyvä porukka, joka on hyvä tekemään kaikkea tätä yhdessä.”

Yllä jokunen lainaus haastattelusta – jonka löydät ihan täysversiona alta!

 

Scott Phillips, luova ohjaaja, ja Jim Boone, vanhempi tuottaja, Volition. Olkaa hyvät:

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Kaupan päälle jokunen devdiary:

 

Saint’s Row IV

Tekijä: Volition

Julkaisija: Deep Silver

Tulossa: PC, PlayStation 3, Xbox 360 – elokuu 2013

Pelaajia: 1

Pelin kotisivu:  http://www.deepsilver.com

Jukka O. Kauppinen

 

Lisää aiheesta

Saint’s Row IV –ensikosketus – kun mikään ei enää riitä 

Saint’s Row IV –ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Fragment halusi tehdä supersankaripelin – syntyikin palomiessimulaatio

Labyrinth: The war on terror, 2001 – ?

QPAD QH-90 -pelikuulokkeet – laatua järkihintaan

Razer Hammerhead -kuuloke tekee musiikista kuraa mutta jyrisee peleissä

Wargaming.Netin synttärit olivat valkovenäläinen spektaakkeli

World of Warplanes –haastattelu – sotatankeista lentohommiin [1+2]