Uusimmat

Pelaaminen auttaa kaamosmasennukseenkin, ainakin jos pelivälineenä on Roccatin väritykkihiiri Tyon

05.11.2014 18:00 Jukka O. Kauppinen

Väriä elämään. Se lienee ollut Roccatin päämäärä Tyon-hiirtä suunnitellessaan. Värit ja ledit ovatkin se tärkein juttu, kun peliohjainta etsitään. Juha Sombytestaa!

Aloitetaan ominaisuuksista. Hiiressä on nappeja kahdeksan kappaletta ja ne voi tuplata easy-shift –painikkeen avulla 16 eri toimintoon. Tämän luulisi riittävän sekoittamaan jokaisen pelaajan muistin siitä, että mitä tässä pelissä tämä toiminto tekikään. Näiden kaverina hiiressä on analoginen ohjain, jota mainostetaan mm. kaasuvipuna tai korkeudensäätönä eri peleihin.

Rautariippuvaisille rotta tarjoaa 8200 dpi:n tarkkuuden ja näytteenottotaajuus on pelihiiristä tuttu vakio 1000Hz. Ensin mainittua kovin moni pelaaja tuskin pystyy edes hyödyntämään, enkä tiedä voiko sitä oikein käyttää mihinkään muuhunkaan pelien ulkopuolella. Onhan se silti hieno osoitus siitä mihin tarpeettomaan yksityiskohtaan voidaan panostaa lähes loputtomasti, ehkä ensi vuonna saadaan jo 16400 dpi?

Painikkeiden määrä on riittävä ja näin wanhan kansan pelaajana hirvittävä. En tiedä minkälaista MMORPG-mättöä pitäisi harrastaa ja montako tuntia päivässä, että ne kaikki saisi käyttöön ja muistaisikin. Eiväthän ne toisaalta häiritsekään, mutta osa saattaa jäädä osittain hyödyntämättä, jos pelaaja on tottunut rajallisempaan nappimäärään.

Lue koko artikkeli: Roccat Tyonpelihiiri tarjoaa myös personoitavan valaistuksen kaamosmasennuksen ehkäisyyn

Lisää aiheesta

Hauppauge HD PVR Rocket – loistava videotallennin pelajalle ja striimaajalle

LogiLink Cassette to Digital Converter – C-kasetit ämpäreiksi

Logitech G100s – vaatimaton mutta pätevä peruspelihiiri

Logitech G500s -pelihiiri – futuristista tyylikkyyttä

Mikrokonsolit tulevat: mitä on luvattu, mitä saatu?

Plantronics RIG Gaming Headset – kevyttä iloa korville

Roccat Syva –pelinappikuulokkeet – kiva ulkonäkö, pliisu ääni

Xtrfy XG1-R LED –pelinäppäimistö on ledillisen värikkyyden multihuipentuma