Uusimmat

Nintendo Switchille on julkaistu yli 9000 peliä kuuden vuoden aikana – nämä 15 ovat saaneet niistä parhaat arviot

16.03.2023 13:02 Muropaketin toimitus

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey ja Mario Kart 8 ovat yhä Switch kehutuimpia pelejä, kuusi vuotta ilmestymisensä jälkeen.

Vaikea uskoa, mutta Nintendo Switch on ollut markkinoilla jo yli kuusi vuotta. Innovatiivinen hybridikonsoli saapui nimittäin kauppojen hyllyihin 3. maaliskuuta vuonna 2017.

Ensi alkuun Switch kärsi pelipulasta, mutta sittemmin julkaisuista ei ole ollut pulaa: Nintendo Switchille on julkaistu yksinomaan Euroopassa jo yli 9 000 peliä. Tästä pelitulvasta tosin vain pieni joukko on Switchin yksinoikeuspelejä, mutta konsolille on yhtä kaikki tarjolla valtavasti pelattavaa.

Kokosimme Switch-julkaisuista 15 kehutuinta peliä Metacriticin keskiarvojen perusteella. Nämä kaikki ovat saaneet vähintään 92 keskiarvon Metacriticissä, ja Muropaketin arvosteluissa monet niistä ovat myös menestyneet erinomaisesti.

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Vaikka kyseessä on konsolin julkaisupeli, on The Legend of Zelda: Breath of the Wild edelleen Switchin kehutuin peli. Muropaketin arviossa kokemuksen summattiin näin: ”Peli on puhdasta Nintendo-magiaa koko rahan edestä.”

LUE MYÖS: Arvostelu: The Legend of Zelda: Breath of the Wild on ehkä vuoden 2017 paras peli

2. Super Mario Odyssey

Metacriticin pisteissä tasapeliin Zeldan kanssa on yltänyt toinen konsolin varhainen hittipeli, Super Mario Odyssey. Muropaketin arviossa todettiinkin aikanaan, että Super Mario Odyssey on ”ällistyttävän hyvä ja kiva peli, joka nousee taatuksi Mario-klassikoksi.”

LUE MYÖS: Arvostelu: Super Mario Odyssey on tuleva klassikko ja hyvä syy ostaa Nintendon uusi konsoli

3. Portal Companion Collection

Portal-pelit ovat jo vanhoja julkaisuja, mutta ei ehkä ole suurikaan yllätys, että ne kipusivat viime vuonna julkaistulla kokoelmalla Switchin kehutuimpien pelien joukkoon. Portal Companion Collection paketoi samaan pakettiin molemmat Portal-pelit, ja myös Switch-käännöksen taso sai erikseen kehuja kriitikoilta.

4. The House in Fata Morgana – Dreams of the Revenants Edition

The House in Fata Morgana on listan erikoisimpia pelejä, etenkin kun japanilaisen visual novel -pelin alkuperäinen julkaisu nähtiin iOS:llä jo vuonna 2014. Vuonna 2021 ilmestynyt Switch-käännös sai kuitenkin monilta kriitikoilta jopa täydet pisteet, joten kummitustarinassa on kiistatta vetovoimaa.

5. Metroid Prime Remastered

Äskettäin ilmestynyt Metroid Prime Remastered on ainoa kärkijoukkoon yltänyt vuoden 2023 julkaisu, ainakin toistaiseksi. Kyse on tietenkin yli 20-vuotiaan pelin remasteroinnista, mutta GameCuben klassikko on menestynyt arvioissa etenkin huolellisen kasvojenkohotuksen ja Switch-käännöksen ansiosta.

6. Tetris Effect: Connected

Visuaalisesti päräyttävä Tetris Effect on viime vuosien ylistetyimpiä puzzle-pelejä, ja Switchille kääntynyt, moninpeliä tukeava Connected-versio on myös konsolin kehutuimpia pelejä. Muropaketti arvosteli pelin Xbox-version, jonka totesimme olevan ”uusilla alustoilla entistäkin paremmin hintansa arvoinen”.

LUE MYÖS: Arvostelu: Tetris Effect Connected on yhä mestariteos – Kunpa vain pelin uutta ominaisuutta olisi hiottu vielä lisää

7. Persona 5 Royal

Atluksen suosittu toimintaroolipeli Persona 5 ilmestyi aikanaan jo vuonna 2016, mutta vielä viime vuonnakin se keräsi läjän kehuja, kun laajennettu Roayl-versio saapui uusille alustoille. Persona 5 Royalin Switch-versiota on ylistetty esimerkiksi ”pakolliseksi pelattavaksi JRPG-faneille” ja jopa ”parhaaksi versioksi” pelistä.

8. Hades

Supergiant Gamesin kehittämä toimintapeli Hades on yksi viime vuosien hehkutetuimpia roguelike-pelejä, joten ihmekös se, että myös pelin Switch-versio on niittänyt runsaasti kehuja. Hadesta on kuvailtu koko genrensä määritteleväksi peliksi, ja Switch-käännöstäkin on hehkutettu ”likimain täydelliseksi”.

LUE MYÖS: Arvostelu: Hades on viiden tähden peli, joka toimii konsolilla jopa vielä paremmin kuin PC:llä

9. Divinity: Original Sin II Definitive Edition

Alun perin vuonna 2017 ilmestynyt Divinity: Original Sin 2 on yksi viime vuosien parhaita roolipelejä, ja kaikeksi onneksi huikea kokemus on käännetty myös Nintendo Switchille. Muropaketin arviossa konsoleille tuodusta Definitive Edition -versiosta todettiin, että se ”nostaa erinomaisen roolipelielämyksen entistä paremmaksi”.

LUE MYÖS: Arvostelu: Divinity: Original Sin 2 on viiden tähden roolipeli, josta pääsevät nyt nauttimaan konsolipelaajatkin

10. Ori and the Will of the Wisps

Laatukäännöksen sai Switchille myös Moon Studiosin maasta taivaisiin ylistetty seikkailupeli Ori and the Will of the Wisps. Metroidvania-tyylinen, piirrosmainen seikkailu sai Xbox-versiona Muropaketin arviossa täydet viisi tähteä, ja myös Switch-versiota on myös kehuttu ”ehkäpä konsolin parhaaksi käännökseksi”.

LUE MYÖS: Arvostelu: Ori and the Will of the Wisps on uskomaton seikkailupeli – ”Viisi tähteä bugeista huolimatta”

11. Undertale

Vuoden 2015 Undertale on todellinen indiehelmi, jota on kehuttu jopa yhdeksi historian parhaista roolipeleistä. Yksinkertaisella 2D-grafiikalla toimiva peli saatiin lopulta myös Switchille, jossa se sai jälleen osakseen kehuja ja tavoitti uuden pelaajakunnan.

12. Super Smash Bros. Ultimate

Nintendon moninpelimäiskintä Super Smash Bros. Ultimate ei paljon esittelyjä tarvitse, etenkin kun kyseessä on yksi Switchin myydyimmistä julkaisuista. Muropaketin arviossa pelistä todettiin, että se ”on uskomattoman laaja kokonaisuus, joka tarjoaa valtavan määrän viihdettä sekä kasuaali- että kilpapelaajille.”

LUE MYÖS: Arvostelu: Super Smash Bros. Ultimate on viiden tähden kamppailupeli ja yksi Nintendo Switchin parhaista julkaisuista

13. Celeste

Celeste on yksi viime vuosien kehutuimmista indiepeleistä, ja sen yksinkertaiset grafiikat ja pelityyli sopivat Switchille kuin nyrkki silmään. Vaikuttava peli yhdistää mielenterveyden järkkymistä kuvaavan tarinan uskomattoman hiottuun ja vaikeaan tasohyppelyyn, josta löytyy haastetta kokeneemmallekin pelaajalle.

14. Bayonetta 2

PlatinumGamesin Bayonetta-toimintapelit ovat todellisia genrensä helmiä, ja Muropaketin arviossa myös Switch-käännösten todettiin olevan käytännössä pakkohankintoja tyylilajin ystäville. Ja josko ensimmäistä peliä alkaa jo vähän ikä painaa, totesi kriitikkomme, ettei ”ajan hammas ole purrut pahasti varsinkaan Bayonetta 2:n graafiseen ilmeeseen”.

LUE MYÖS: Arvostelu: Nintendo Switchille julkaistut Bayonetta-pelit ovat täydellistä Hack And Slash -viihdettä

15. Mario Kart 8 Deluxe

Listan viimeisimpänä muttei vähäisempänä loistaa Mario Kart 8 Deluxe. Aikanaan Wii U:lle ilmestyneen karting-pelin ehostettu ja moneen kertaan jo laajennettu versio on Switchin myydyin peli, joka tarjoaa valtavasti pelattavaa ja taattua Nintendo-laatua.

LUE MYÖS: Arvostelu: Mario Kart 8 Deluxe on Nintendoa parhaimmillaan

Päivitetty 17.3.2023 klo. 11.21. Korjattu Switch-julkaisujen lukumäärä tekstissä ja otsikossa.

Muropaketin uusimmat