Helmikuu käynnistää pelivuoden toden teolla – Luvassa rutkasti pelattavaa kaikille alustoille

01.02.2018 11:23 | Muropaketin toimitus

Shadow of the Colossus, Metal Gear Survive ja odotetut käännökset tähdittävät vuoden ensimmäistä vilkasta pelikuukautta.

Tammikuu oli videopelirintamalla hiljainen, eikä kuukauden aikana ilmestynyt kuin pari suurempaa julkaisua. Helmikuun myötä pelivuosi 2018 pääsee kuitenkin toden teolla käyntiin, kun markkinoille saapuvat ensimmäiset suuret hittipelit. Kokosimme kuukauden suurimmat ja kiinnostavimmat peliuutuudet.

Ensimmäinen suuri julkaisu seuraa jo tiistaina 6. helmikuuta, kun moderni peliklassikko Shadow of the Colossus (2015) kääntyy PlayStation 4:lle. Kyseessä ei ole pelkkä HD-päivitys, vaan kokonaan uudelleen toteutettu versio Team Icon mestariteoksesta. Muropaketti ehti jo arvostelemaan pelin, ja annoimme sille täydet viisi tähteä. Lue Muropaketin uutiset pelistä.

13. helmikuuta sen sijaan ilmestyy useampiakin pelejä. Koei Tecmon toimintapelisarja Dynasty Warriors saapuu uudelle konsolisukupolvelle pelillä, joka tuo historiallisen hack-and-slash -taistelun avoimeen pelimaailmaan. Peli ilmestyy samalla kertaa PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Lue Muropaketin uutiset pelistä.

Samana päivänä ilmestyy samoille alustoille myös täysin uusi historiallinen toimintaroolipeli Kingdom Come: Deliverance. Warhorse Studiosin esikoispeli on keskiajalle, Böömin kuningaskuntaan sijoittuva yksinpeli, joka pyrkii äärimmäiseen realistisuuteen: peliin on jopa mallinnettu todellisia linnoituksia historioitsijoiden avulla, ja sen kerrotaan sisältävän myös ajankohdalle uskollisen musiikin.

16. helmikuuta on luvassa tuhti pläjäys pelattavaa Nintendo Switchille. Samana päivänä Nintendon hittikonsolille ilmestyvät kehuttujen Bayonetta ja Bayonetta 2 -toimintapelien käännökset, sekä EA:n näyttävä seikkailupeli Fe. Jälkimmäinen julkaistaan samalla kertaa myös PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Lue Muropaketin uutiset pelistä.

Switchille julkaistaan loppukuusta myös kolmas odotettu käännös, kun rikospeli Payday 2 (2013) saapuu Nintendon uudelle alustalle. PC:llä yhä huikean suosittu peli rymistelee uudelle alustalle Euroopassa 23. helmikuuta. Lue Muropaketin uutiset pelistä.

PC-pelaajien riemuksi helmikuu tuo tulleessaan myös tuhdin annoksen strategiaa. Jo 8. helmikuuta ilmestyy Civilization VI:n (2016) odotettu laajennus Rise and Fall, joka tuo peliin uusia sivilisaatioita, johtajia ja peliominaisuuksia. Lue Muropaketin uutiset pelistä.

20. helmikuuta ilmestyy puolestaan Age of Empires -pelin (1997) odotettu remasteroitu versio. Klassinen reaaliaikastrategia tukee jopa 4K-resoluutiota, ja se sisältää pelillisten parannusten lisäksi remasteroidun soundtrackin. Lue Muropaketin uutiset pelistä.

20. helmikuuta ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle myös Metal Gear -hittisarjan uusi spin off -peli, Metal Gear Survive. MGS V:n The Phantom Painin jalanjäljissä kulkevan, itsenäisen pelikokemuksen on luvattu yhdistelevän sarjan tuttuun hiiviskelyn ja taktisen toiminnan reseptiin myös annoksen selviytymispeliä. Valitettavasti pelin rajoitettu beta-versio ei tehnyt toimittajaamme vaikutusta.

Lue Muropaketin uutiset pelistä.

Tämä ei ole täydellinen lista kuukauden pelijulkaisuista, ja lisää löytyy esimerkiksi Wikipediasta. Muita huomionarvoisia julkaisuja ovat esimerkiksi pitkään kehitetyn Owlboy-tasohyppelyn ilmestyminen 13. helmikuuta, klassisen toimintaroolipeli Secret of Manan (1993) uusintaversion julkaisu 15. helmikuuta, sekä pitkään Early Access -vaiheessa olleen selviytymispeli Rustin virallinen julkaisu 8. helmikuuta.