Uusimmat

Mitäpä sitä pelaisi PlayStationilla tänään? Esittelyssä 10 laatupeliä, jotka löytyvät PS Now -palvelusta nyt

PlayStation Now -palvelun logo.

24.04.2021 09:05 Muropaketin toimitus

PlayStation Now -palvelun valikoimasta löytyy koko joukko laadukkaita pelejä kiinteällä kuukausimaksulla. Kaivoimme esiin myös PC:llä toimivan suoratoistopalvelun isommat ja pienemmät helmet.

Sonyn PlayStation-konsoleilla ja PC:llä toimiva pelien suoratoistopalvelu PlayStation Now on jäänyt vähemmälle huomiolle kuin kilpailijansa Xbox Game Pass. PS Now tarjoaa kuitenkin runsaan valikoiman pelattavaa, ja pelimäärän lomaan on hautautunut koko joukko laatupelejä.

LUE MYÖS: PlayStation Now saa parannuksen, joka tuo varmasti hymyn striimauspalvelun käyttäjien huulille

Listasimme kymmenen suurta ja pientä laatupeliä, jotka ovat pelattavissa PS Nowsta vaikka saman tien. Yritimme välttää aivan kaikkein ilmeisimpiä valintoja, kuten Bloodborne ja Horizon Zero Dawn, joilla on jo ennestään vankka suosio konsolilla.

1) Marvel’s Avengers

Lähdetään liikkeelle uusista lisäyksistä. PS Nowlle rantautui äskettäin yksi viime vuoden suurista pelijulkaisuista, supersankareiden täyttämä toimintapeli Marvel’s Avengers. Peli ei kieltämättä saanut mitään ylistävää vastaanottoa, mutta Muropaketin arviossa etenkin yksinpelille liikeni kehuja, ja peli on myös saanut ilmestymisensä jälkeen paljon päivityksiä.

LUE MYÖS: Arvostelu | Marvel’s Avengersista ei ole uudeksi Destinyksi, mutta Hulkilla on hauska riehua ja pelillä on hyvätkin hetkensä

2) Injustice 2

Pysytellään edelleen supersankarien maailmassa. PS Nowsta löytyy nimittäin myös yksi viime vuosien kehutuimmista kamppailupeleistä, DC:n mättöpeli Injustice 2. Mortal Kombat -kehittäjien näyttävä peli sai aikanaan Muropaketin arviossa neljä tähteä ja rutkasti kehuja. Palvelusta löytyy myös PS3:lle julkaistu sarjan ensimmäinen osa, Injustice: Gods Among Us.

LUE MYÖS: Arvostelu: Injustice 2 on erinomainen taistelupeli – DC Comicsin supersankarit tarjoavat pelattavaa vuosiksi

3) The Surge + The Surge 2

Dark Souls -henkisten toimintaroolipelien saralla tuhdin paketin laadukasta pelattavaa tarjoilee Deck 13 -studion pelikaksikko The Surge ja The Surge 2. Vuosina 2017 ja 2019 ilmestyneet scifi-pläjäykset saivat molemmat lämpimän vastaanoton mediassa, mutta jäivät aivan syyttä vähemmälle huomiolle kuin monet kilpailijansa.

LUE MYÖS: Arvostelu: The Surge on kuin Dark Soulsin todella hyvä scifi-versio

LUE MYÖS: Arvostelu: The Surge 2 tarjoaa piinaavan vaikeaa pelattavaa soulslike-genren ystäville

4) Oddworld: Stranger’s Wrath HD

PS Now sisältää pitkän listan myös PlayStation 3:n pelejä, ja niistäkin muutama ansaitsee yhä huomiota. Esimerkiksi vuoden 2005 Oddworld: Stranger’s Wrath on todellinen kulttipeli, jota ei nykykonsoleista oli päivitetty kuin Nintendo Switchille. Sonyn pelipalvelusta voi kuitenkin nauttia sen 10 vuotta sitten ilmestyneestä HD-käännöksestä. Peli on jäänyt syyttä suotta unholaan, sillä kyseessä on pitkäikäisen Oddworld-pelisarjan innovatiivisin ja viihdyttävin osa.

5) Soma

Amnesia-peleistä tunnetun Frictional Gamesin scifi-kauhupeli Soma sai hyvän vastaanoton jo ilmestyessään vuonna 2015. Sittemmin pelin maine on vain kasvanut, ja myöhemmin julkaistu Safe Mode-lisäys nosti Muropaketin arvostelussakin arvosanan lähes viiteen tähteen.

LUE MYÖS: Arvostelu: Safe Mode tekee Soma-kauhupelistä kävelysimulaattorin BioShockin ystäville

6) 11-11: Memories Retold

Jos kaipaa peliltä hyvää tarinaa, laadukasta näyttelijätyötä ja täysin omaperäistä visuaalista ilmettä, kannattaa antaa mahdollisuus sotapelille 11-11: Memories Retold. Elijah Woodin tähdittämä peli nousi lähes täysiin pisteisiin Muropaketin arviossa, ja toimittajamme joutui myöntämään, että raadollinen tarina sai jopa liikuttumaan.

LUE MYÖS: Arvostelu: Visuaalisesti uskomaton 11-11: Memories Retold on sotapeli, joka saa silmäkulmat kostumaan

7) Prey

Myös Arkane Studiosin laaturäiskintä Prey löytyy PS Nown valikoimasta. Vuoden 2017 parhaisiin peleihin lukeutuvaa räiskintää pidetään BioShock- ja System Shock -pelien henkisenä perillisenä, ja se tarjoaa innovatiiviset räiskintämekaniikat sekä monipuolisen scifi-tarinan hiotussa paketissa.

LUE MYÖS: Arvostelu: Prey on kuin System Shock 3 – ja yksi vuoden 2017 parhaista peleistä

8) The Vanishing of Ethan Carter

Tarinallisten pulmapelien ystävien ei kannata missata marginaaliin pudonnutta The Vanishing of Ethan Carteria. Kauhugenreltä ja H. P. Lovecraftilta häpeilemättä vaikutteita ottava peli tarjoaa nimittäin kiehtovan pelimaailman ja muutamia sellaisia pulmatehtäviä, jotka laittavat aivonystyrät oikeasti koetukselle.

9) OlliOlli + OlliOlli 2

Omaperäistä ja koukuttavaa skeittipeliä kaipaavan kannattaa tarttua OlliOlli-peleihin. Pelikaksikko on saanut valtavasti kehuja osakseen, ja jatko-osa OlliOlli 2: Welcome to Olliwood nousi viime vuonna ansaitusti esiin tämän hetken parhaiden urheilupelien listallamme. OlliOllin yksinkertainen graafinen tyyli ja teknistä taitoa painottava pelattavuus ovat voittaneet puolelleen jo monet pelaajat.

10) GreedFall

Suuremmista peleistä kannattaa ottaa testiin myös vuonna 2019 ilmestynyt toimintaroolipeli GreedFall. Spider-pelistudion kehittämä, omaperäiseen maailmaan sijoittuva toimintarope sai lämpimän vastaanoton, mutta uutena IP:nä se jäi tunnettujen pelisarjojen varjoon. PS Nown valikoimasta siihen voi kuitenkin tarttua matalalla kynnyksellä.

LUE MYÖS:  Arvostelu: GreedFall on neljän tähden roolipeli, jossa Dragon Age kohtaa The Witcherin