Uusimmat

Vuoden 2015 paras ladattava peli: Life is Strange

08.01.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2015 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2015 parhaaksi ladattavaksi peliksi lukijat valitsivat viisiosaisen episodiseikkailun Life is Strangen.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

 

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevistä jutuista:

Life is Strange on parhaimmillaan, kun se pistää pelaajan keskelle arkisia tilanteita. Sellaisia, joihin osaamme suhtautua omien moraalikäsitystemme ja persoonallisuuksiemme pohjalta ja joissa joudumme nyt aika erikoiseen välikäteen. Hauskasti kun tekee jonkin valinnan, peli kertoo, että valinta tuli nyt tehtyä. Usein Max myös arvuuttelee, että tulikohan nyt tehtyä oikein vai olisiko äskeisessä tilanteessa sittenkin pitänyt — esimerkin mainitakseni — mennä auttamaan kaveria tämän vihaisen isäpuolen edessä.

Life is Strangen tarina toimii, koska se saa pelaajan oikeasti välittämään hahmoistaan ja näiden kohtaloista, ja pistää sitten tekemään kipeitä valintoja – joskus pienempiä, toisinaan pyörryttävän suuria – näiden elämien suhteen. Se ei pelkää lyödä vyön alle ja kun niin tapahtuu, se sattuu oikeasti. Oli Life is Strange sitten mitä tahansa muuta, se on yksi aikuisimmista ja kypsimmistä interaktiivisista tarinoista, joita olen kokenut.

Lue juttu: Life is Strange Season 1 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lue juttu: Life is Strange Episode 4: Dark Room (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lue juttu: Life is Strange Episode 3: Chaos Theory (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lue juttu: Life is Strange Episode 2: Out of Time (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Lue juttu: Life is Strange Episode 1: Chrysalis (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

 

Äänestäjien kommentteja:

Erinomainen tarina, hahmot ja pelattavuus. Myöskin valintojen vaikutus tarinaan ja tapahtumiin oli paikoitellen yllättävää ja mukava ominaisuus.

– 9700 Pro

 

 

Loppusuoralle ylsivät myös mm.: Massive Chalice, Rocket League ja Ori and the Blind Forest.

 

Lukijoiden valikoituja perusteluja ehdotuksilleen:

 

Ori and the Blind Forest – ei kai tätä tarvitse edes perustella, kun pelissä yksinkertaisesti on kaikkea sitä mitä hyvältä peliltä vaaditaan. Musiikkiraitakin on tunnelmallista, pelattavuus hiottua, graafiikka aivan loistavaa ja itse tarinakin ei ihan huonoimmasta päästä ole. Kokonaisuutena Ori on jotain hyvin erilaista, hyvin onnistunutta ja pitää itseään kasassa ilman ongelmia koko läpipeluun ajan. – Pauli K.

 

Lisää aiheesta:

Ja tähän malliin vuonna 2015:

 

 

Muistathan myös äänestää vuoden 2015 parasta peliä: Äänestä: Valitse vuoden 2015 parhaat pelit