Mainos: OnePlus
Mainos

Kesän kuumin uutuuspuhelin OnePlus Nord 3 5G ponnistaa hintalappuaan korkeammalle tasolle

Kuva © OnePlus

07.07.2023 12:18 OnePlus

Vanhan sanonnan mukaan halvalla ei saa hyvää. Uuden OnePlus Nord 3 5G:n tapauksessa kohtuuhinnalla saa kuitenkin jo erinomaista. Puhelimen yksi merkittävämpiä ominaisuuksia on valtava määrä RAM-muistia, joka parantaa olennaisesti käyttökokemusta.

Heinäkuun alussa julkaisu OnePlus Nord 3 5G on mielenkiintoisella tavalla tuttu puhelin, sillä se muistuttaa ulkoisesti edeltäjiään eli Nord 2 ja 2T -puhelimia. Toki Nord 3:een on tehty pieniä esteettisiä viilauksia, mutta niitä suurempaan rooliin nousee uutuuspuhelimen olennaisesti parempi suorituskyky. Sitä edustavat muun muassa 6,74” 120 Hz Super Fluid -näyttö, huippuluokan MediaTek Dimensity 9000 -suoritin sekä Sony IMX890 -pääkamera.

Suuri harppaus on tehty myös RAM-muistin määrässä: sitä on nyt tarjolla huomattavasti enemmän eli 16 Gt. OnePlus Nord 3 5G onkin ensimmäinen keskihintainen puhelin, jossa on tämä määrä muistia saatavilla. Tällä ominaisuudella on yllättävän paljon merkitystä, sillä liian vähäinen RAM (Random Access Memory) -muisti, eli keskusmuisti, näkyy puhelimen sovellusten ja sivustojen hidastumisena sekä esimerkiksi mobiilipelaamisen ja sovelluksesta toiseen siirtymisen tökkimisenä. Uuden puhelimen ostohetkellä onkin syytä vilkaista laitteen RAM-muistin määrää, sillä sen riittämättömyydestä voi muodostua laitteen käyttömahdollisuuksia rajoittava pullonkaula.

Uuden puhelimen ostohetkellä onkin syytä vilkaista laitteen RAM-muistin määrää.

OnePlus Nord 3 on myös mobiilipelaajan mieleen.

Moniajon mestari

OnePlus Nord 3 5G tuoma 16 Gt RAM-muisti on erinomainen ratkaisu sen suorituskykyä ja käyttöikää ajatellen. Esimerkiksi Android ja useat sosiaalisen median sovellukset, kuten Facebook ja Instagram, vaativat jo nyt huimasti RAM-muistia toimiakseen virheettömästi. Myös YouTube ja Chromen kaltaiset selaimet voivat kuluttaa paljon RAM-muistia käytöstä, videoiden laadusta ja avoimien välilehtien määrästä riippuen. Peleistä esimerkiksi Minecraft voi käyttää jopa 1 Gt:n verran RAM-muistia.

Harva tulee ajatelleeksi, että nykypuhelimien edistyksellisten valokuvausominaisuuksien täysimääräinen hyödyntäminen edellyttää vähintään 10 Gt RAM-muistia. Ja kukapa meistä käyttää puhelinta enää vain yhteen asiaan kerrallaan? Kuvatessa kuunnellaan musiikkia, luetaan välillä viestejä tai pyörähdetään sosiaalisessa mediassa. Juuri tällainen moniajo syö RAM-muistia hämmästyttävän paljon, joten siksi sitä on oltava riittävästi.

Keskusmuistin määrällä on merkitystä, sillä puhelimella käytetään samanaikaisesti sen monia eri toimintoja.

Markkinoiden nopeinta RAM-teknologiaa

OnePlus Nord 3 5G:n käyttämä LPDDR5X RAM on nopein tällä hetkellä saatavilla oleva RAM-tyyppi. Sitä käytetään tyypillisesti ainoastaan lippulaivamalleissa, ja se tarjoaa noin 76 prosenttia nopeamman suorituskyvyn kuin aiemmissa OnePlus Nord -sarjan puhelimissa käytetty LPDDR4X RAM-muisti. Tämä tarkoittaa, että sovellukset aukeavat vikkelästi, siirtyminen tehtävästä toiseen sujuu vauhdikkaasti ja jykevä 5 000 MAh:n akku kestää käytössä pitkään.

OnePlus Nord 3 5G -puhelimeen pääset tutustumaan tarkemmin täällä.