Toimituksen suosikkipelit 2012: Eric

26.12.2012 16:00 Eric Hartin

Vuosi lähestyy loppuuaan ja toimitus valitsee vuoden suosikkipelejään. Yhteiset valinnatkin tehtiin, mutta niiden ohella jokainen kynnelle kykenevä sai nimetä vuoden omat suosikkipelinsä muiden mielipiteistä tai pelimausta piittaamatta.

Tehtävä oli yksinkertainen: jos peli julkaistiin vuonna 2012 Euroopassa ja sitä pystyi peliksi kutsumaan, se kelpasi listalle. Mutta sitten menikin vaikeaksi? Miten rajaat listan vain kymmeneen peliin, kun vaihtoehtoja riittäisi? Ensimmäisenä yrittämässä on Eric Hartin.

Spelunky (XBLA)

PC-versiosta oppia ottanut porttaus paransi jo hyvää peliä ja imaisi samalla satoja tunteja PC-peliä pelannutta pelaamaan uudella versiolla samanmoisen uudelleen. Ehkä peli olisi ollut läpi jo paljon nopeammin,mutta ahneus käy lankeamuksen edellä.

Ja mikä parasta, alkuperäisen pelin prinsessat voi korvata lutuisilla koirilla.

Fez (XBLA)

Fez oli julkaisuhetkellään suht alhaalla odotuslistallani. Pidentynyt kehitysaika, pääkehittäjän uho ja  pelin ongelmista kuulemani jutut kaikki latistivat sitä hehkutusta, mitä vuosien mittaan olin saanut pelistä kuulla.

Se, mitä lopulta saimme, onnistui yllättämään ja taustalla tikitti oikeasti älykäs peli, joka vaati pelaajalta vähän enemmän.

Trials Evolution (XBLA)

Redlynxin Trials-sarja on ollut lähellä sydäntäni Trials 2:sta lähtien, joten Trials Evolutionin laadukkuus ei sinänsä yllättänyt. Koko ajan haluan heittää vesilintua, mutta silti hampaat irvessä koitan vielä yhtä rataa. Ja vielä yhtä rataa. Ja vielä yhtä…

Peli olisi listalla muutenkin, mutta karttaeditori ja laaja kirjo fanien kehittämiä karttoja auttoi toki kovasti.

Legend of Grimrock (Mac, PC)

Olkoonkin, että kyseessä on genre, johon ei hirveästi ole tullut haastajia. Legend of Grimrock tekee sen, mitä se tulikin tekemään ja viihdytti koko matkan. Haastettakin löytyi allekirjoittaneen kaltaiselle genrenyypälle juuri sopivasti.

Torchlight II (Mac, PC)

Sekä Diablo III:ssa että tässä pelissä on omat vikansa, mutta Torchlight II onnistuu olemaan monella tapaa kahdesta hyvin samasta puusta veistetystä pelistä se miellyttävämpi vaihtoehto. Ehkä sen tekee se mahdollisuus tehdä valintoja, vaikka moni valinnoista ei olekaan ihan kunnollisessa tasapainossa.

Darksiders II (PC, PS3, Xbox 360)

Sarjan ensimmäinen osa oli paljon Zeldasta oppia ottanut peli; jatko-osa ottaa askeleen sivuun niin tarinallisesti kuin mekaanisestikin. Jo alunperinkin toimintapainoitteista peliä vietiin vielä enemmän toiminnan suuntaan. Ei se ollut, mitä odotin, mutta tykkäsin pelistä silti. Ei tämmöisiä ihan joka kuukausi julkaista.

FTL: Faster Than Light (Linux, Mac, PC)

Vituttaa kuin pientä sikaa, mutta silti pelin pariin jaksaa aina palata. Saisiko tätä Star Wars tai Battlestar Galactica -teemalla, kiitos? Pliis?

Tekken Tag Tournament 2 (PS3, Xbox 360)

Yllättikö, että listalta löytyi taistelupeli? 59 hahmoa ja peli on silti suhteellisen hyvin tasapainossa. Sanoi pelisarjasta mitä muuta hyvänsä, ei vain voi kuin olla kade kehittäjien taidoista. Onhan siellä alla hyvä pelikin.

Bad Piggies (Android, iOS)

Nihkeästi jälleen yhdeksi Angry Birds –oheistuotteeksi ennakkoluulemani Bad Piggies ylätti olemalla ihan oma juttunsa – ja erinomaisen hyvä peli. Jopa niin hyvä, että ainoa merkittävä asia, joka rassaa, on pakkonaittaminen Angry Birdsiin.

Mass Effect 3 (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)

Trilogia sai arvoisensa päätöksen. Ei muuta.

Huomenna samaan aikaan lisää toimituksen suosikkipelejä!

 

Muuta vuoden peli -setitystä:

Osallistu myös vuoden pelit -äänestykseenVuoden 2012 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Äänestä vuoden epäonnistujia:Vuoden 2012 suurimmat epäonnistujat

Vuoden pelit:

Tällainen oli uutisvuosi 2012

Toimituksen suosikit:

Toimituksen suosikit 2012: Juho