TOP 10: Tässä ovat vuoden 2019 tähän mennessä parhaat pelit

21.06.2019 10:00 | Muropaketin toimitus

PS4:n yksinoikeuspeli Days Gone ja toimintahitti Devil May Cry 5 ovat alkuvuoden parhaita pelijulkaisuja.

Pelivuosi 2019 on ehtinyt melkein puoliväliin asti, ja onkin erinomainen aika tarkastella vuoden tähän mennessä parhaita pelijulkaisuja. Listasimme Muropaketin arvostelemista peleistä kymmenen korkeimman arvosanan saanutta.

Listan näet alta, ja otsikkoa painamalla pääset lukemaan koko arvion.

1. Viiden tähden Resident Evil 2 sai viiden tähden uudelleenjulkaisun

”Resident Evil 2 on kaiken kaikkiaan täydellinen esimerkki siitä, kuinka videopelien uusioversioita tulisi toteuttaa. Ajan hammasta kestänyt Raccoon City ja sen kauhut on saatu tuotua nykyajalle kokemusta vain entisestään parantavilla ratkaisuilla, jotka pitävät kokonaisuuden kasassa koko läpipeluun ajan. Kyseessä on kokemisen arvoinen tuotos niin alkuperäisen pelin aikanaan kolunneille kuin uusille kauhusarjan ystäville.”

2. Devil May Cry 5 on viiden tähden yllättäjä ja yksi alkuvuoden parhaista peleistä

”Devil May Cry 5 pitää otteessaan alusta loppuun niin toiminnan kuin tarinankin osalta. Peli on läpäistävissä parilta istumalta, joskin ensimmäisen läpipeluun jälkeen avautuva vaikeusaste sekä mukana säilyvät kyvyt antavat oivan syyn palata pelin ääreen vielä uudelleen.”

3. Irony Curtain: From Matryoshka with Love on viiden tähden seikkailupeli, josta jopa LucasArts olisi ylpeä

”Kokonaisuutena Irony Curtain: From Matryoshka with Love täyttää kaikki viiden tähden pelin ehdot. Se on pullollaan poskettoman hauskaa dialogia, jota tarjoilee pelin päähenkilönä oleva täydellinen törppö, jonka mielestä stalinismi on parasta ikinä, vaikka kansalla ei ole edes ruokaa, ja teloituskomppanialla riittää töitä kellon ympäri.”

4. Very Little Nightmares on loistava mobiiliversio kehutusta indieseikkailusta – edes korkeahko hinta ei haittaa

”Pituuteensa suhteutettuna App Storessa 7,99 euroa maksava Very Little Nightmares on hieman kallis mobiilipelien yleiseen tasoon verrattuna. Toisaalta rakkaudella ja ammattitaidolla tehdystä laatupelistä maksaa mielellään hieman tavallista enemmän.”

5. Vain PS4:lle julkaistu Days Gone on lähes viiden tähden open world -peli – ”Niin hyvä, etteivät edes zombit haittaa”

”Pääsin kokeilemaan peliä ennakkoon helmikuussa, jolloin se jätti vielä vähän varauksia bugeineen ja kaikkineen. Iloinen yllätys onkin, että nyt ilmestyvä peli on eheä ja hiottu paketti, joka tarjoaa vetävän tarinan ja tuntikausiksi pelattavaa.”

6. Ace Combat 7: Skies Unknown on kaunista ja sopivan arcade-henkistä ilmataistoa parhaimmillaan

”Kokonaisuudessaan Ace Combat 7: Skies Unknown onkin yksi kaikkien aikojen parhaista arcade-henkisistä lentelypeleistä. Kehittäjät ovat osanneet tasapainottaa realismin ja hauskanpidon juuri sopivasti eikä mikään pelin osa-alue tunnu huonolta tai keskeneräiseltä.”

7. Far Cry New Dawn on parempi kuin Far Cry 5 – mutta pienempi ja täynnä hulluja eläimiä

”Far Cry New Dawn on tuskin maailman mieleenpainuvin peli, mutta se on hiottu, koukuttava ja pirun viihdyttävä. Astetta huokeammalle hinnalle tarjotaan kylliksi vastinetta, eikä lopputuloksesta jää juuri mitään kaivelemaan hampaankoloon.”

8. Yakuza Kiwami on hyvin tehty PC-versio loistopelistä – ja vieläpä järkihintaan

”Yakuza Kiwami on loistava paketti. Yksi sen parhaista puolista on edullinen hinta. PC-version saa jo nyt vain 20 eurolla, ja Yakuza Kiwami on siinä kohtaa ehdottomasti hintansa arvoinen. Jos haluaa kahlata tarinan jälkeen vielä kaikki minipelit ja sivutehtävät, löytyy sisältöä varmasti ainakin 30 tuntia.”

9. Apex Legends on battle royale -taivaan uusin tähti, jonka loistetta saadaan katsella vielä pitkään

”Apex Legendsin pelaaminen on hauskaa. Se eroaa juuri sopivasti PUBGista ja Fortnitesta, jotta se tuntuu tuoreelta. Toisaalta se säilyttää molemmista peleistä tutut elementit, jotka ovat nostaneet battle royalet pelimaailman suosion huipulle.”

10.Tom Clancy’s The Division 2 on huippupeli – vain kurja tarina estää viiden tähden arvosanan

”Tom Clancy’s The Division 2 ei mullista omaa genreään – tai edes itseään – mutta se on äärimmäisen hiottu, sisällöltään täyteläinen ja pelattavuudeltaan viihdyttävä kokemus, joka on taannoisiin loottiräiskintöihin pettyneille jo heti julkaisussa todella koukuttava paketti.”