Uusimmat

Kotimainen Control ja outolintu Death Stranding nokikkain palkintogaalassa – myös Martti Suosalo sai ehdokkuuden

04.03.2020 07:48 Muropaketin toimitus

Control ja Death Stranding keräsivät yhtä monta ehdokkuutta pelien BAFTA-gaalassa.

Ison-Britannian elokuva- ja televisioakatemia palkitsee jälleen viime vuoden parhaita pelejä huhtikuun alussa, ja nyt palkintogaalan ehdokkuudet on julkistettu. Kuten Eurogamer kertoo, rohmusivat suomalaisstudio Remedyn erinomainen toimintapeli Control sekä Hideo Kojiman mestariteos Death Stranding yhtä paljon ehdokkuuksia.

Molemmilla peleillä on kaikkiaan 11 ehdokkuutta, minkä kerrotaan olevan BAFTAn pelipalkintojen ennätys. Huomattavin ero kaksikon välillä on se, että Control on ehdolla vuoden parhaaksi peliksi, mutta Death Stranding ei. Molemmilla on ehdokkuudet esimerkiksi pelisuunnittelusta, teknisestä saavutuksesta, musiikista ja näyttelijäsuorituksista.

Controlista sai pääosaehdokkuuden Courtney Hope, mutta sivuosasta nappasi ehdokkuuden myös suomalaisnäyttelijä Martti Suosalo. Saattaa siis käydä niin, että pitkän linjan kotimainen näyttelijä pokkaa arvostetun BAFTA-palkinnon pelinäyttelijänä.

Vuoden parhaan pelin BAFTA-ehdokkaat ovat:

(Arviomme kustakin pelistä löydät linkkien takaa.)

Täydellinen ehdokaslista löytyy BATFA Games Awardsin sivuilta. Kuten aiemmin kerroimme, saa pelikehittäjä Hideo Kojima tämän vuoden gaalassa arvostetun BAFTA Fellowship -palkinnon.