Mainos: Huawei
Mainos

Huawein uusi lippulaivapuhelin P40 Pro testissä

17.04.2020 09:28 | Huawei

Testiryhmä tutustui Huawein P40 Pro -puhelimen toimivuuteen, teknologiaan ja palveluihin. Eniten kiinnostusta herättivät edistykselliset kamerainnovaatiot sekä sulavasti rullaava 90Hz:n näyttö. Huawei AppGallerysta löytyvän MoreApps-sovelluksen avulla useimmat kansainväliset sovellukset ovat helposti ladattavissa laitteelle.

 

Huawei P40-sarjan puhelimessa suosikkisovellusten käyttöönotto sujui testiryhmän mielestä vaivattomasti valmiiksi asennetun Huawei Phone Clonen avulla. Testiryhmän kommenteissa korostuivat myös puhelimen hyvä käsituntuma, tyylikäs ulkonäkö ja silmää miellyttävä design. Navigointi sujui ongelmitta, sormenjälkilukija toimi mallikkaasti ja kasvojentunnistus onnistui erinomaisesti myös pilkkopimeässä.

 

Huawei P40 Pro -puhelimen 90 Hz:n näyttö nostettiin selkeäksi myyntivaltiksi. Perusnavigointi ja esimerkiksi netissä surffaaminen tuntuivat 60 Hz:n näyttöihin verrattuna huomattavasti sulavammalta. Mobiilipelaamisessa ja videoiden katselussa kiiteltiin näytön pehmeää käytettävyyttä ja värikylläistä katselukokemusta.

Testipuhelimilla soitettujen puheluiden kuulokeääni koettiin loistavaksi riippumatta siitä, missä kohtaa korvaa puhelin oli. Ääni kuului monen mielestä kauas ja selkeästi, varsinkin hiljaisessa ympäristössä.

 

Kameran tekoäly keräsi ylistystä

Huawei P40 Pro sai ylivoimaisesti eniten kehuja kameratoiminnoistaan ja nousi parissa kommentissa jopa markkinoiden parhaaksi älypuhelinkameraksi. Testaajien mielestä kameran zoomaus oli todella hyvä ja sen monet eri toiminnot mahdollistivat laadukkaat kuvat myös heikossa valaistuksessa.

Hyväksi hioutunut tekoäly tunnisti esimerkiksi maisemakuvat, lemmikkikuvat ja ruokakuvat ja osasi muokata kameran asetuksia tilanteeseen sopiviksi. Pro-toiminto antoi puolestaan kokeneille kuvaajille kattavat mahdollisuudet tehdä omia säätöjään. Etukameran korkea kuvanlaatu innoitti monia ottamaan selfieitä aivan uudenlaisella tahdilla.

Myös kokemukset Huawei P40 Pro -puhelimen akunkestosta ja pikalautauksesta vakuuttivat.

Esimerkiksi akun 90 prosentin varauksesta riitti helposti virtaa vuorokaudeksi, jonka aikana puhelimen näyttö oli päällä noin neljä tuntia sisältäen tunnin verran videoiden katsomista Bluetooth-kuulokkeilla. Testivuorokauden jälkeen akussa oli vielä virtaa noin 40 prosenttia.

Pikalatauksella puhelin latautui kuudesta prosentista 38 prosenttiin 11 minuutissa ja 5 prosentista 70 prosenttiin noin puolessa tunnissa.

Quick Apps -pikasovellukset tehostavat tallennustilan käyttöä

 Testiryhmässä Huawein AppGallery-sovelluskauppa koettiin miellyttäväksi ja selkeäksi käyttää. Sieltä löytyy muun muassa MoreApps-sovellus, jonka kautta on mahdollista ladata suurin osa globaaleista ja paikallisista sovelluksista. Wishlistin avulla puhelimen käyttäjä voi lähettää Huaweille omia sovellustoiveitaan ja automaattisen asennuksen aktivoiminen hoitaa loput sovelluksen tullessa saataville. Quick Apps -pikasovelluksia, jotka eivät vaadi erillistä asentamista, pidettiin mielenkiintoisina ja puhelimen tallennustilaa säästävinä tulevaisuuden ratkaisuina.

Huawei-selainta luonnehdittiin testiraporteissa nopeaksi ja sen käyttöliittymää sekä pikavalikkoa suoraviivaisen selkeiksi. Selaimen yötilan ja yksityisen tilan sai helposti päälle, mikä miellytti testaajia. Huawei-selaimen kaltaista, luotettavaa helppokäyttöisyyttä tarjosi myös Huawei Cloud -pilvipalvelu, jossa voi muun muassa hallita puhelimen sisällön varmuuskopiointia.

Pilvipalvelun käytön edellyttämän Huawei ID:n luominen koettiin myös helpoksi. Sen yhteydessä on mahdollisuus lisätä tietoihin hätäkontaktit, jotka voivat auttaa tilin salasanan resetoinnissa, jos omille tunnuksille tai sähköpostille tapahtuu jotain.

Osallistu testiryhmäläisten kanssa keskusteluun ja käy lukemassa Huawei P40 Pro kokemuksista täältä!