Mainos: prconsultancy.org
Mainos

Paras mahdollinen pelikone: tarvitset nämä laitteistot ja ohjelmat

08.12.2021 08:44 prconsultancy.org

Minkälainen on hyvä tietokone pelaamiseen? Yhtä ainoaa vastausta ei ole, mutta pelaamiseen tarkoitetun koneen suorituskyky on hyvä, siinä on tehokas näytönohjain ja näytön tarkkuus on korkea. Itse koneen lisäksi pelaajan kannattaa hankkia pelihiiri ja kuulokemikrofonisetti, sekä ladata koneelle muutama tärkeä ohjelma, kuten VPN. Lue alta vinkkimme, joiden avulla pääset uppoutumaan pelaamiseen mukavasti ja turvallisesti.

Pelikoneen laitteisto

Pelikoneeseen kannattaa satsata. Jos laitteisto ei ole kohdillaan, ei pelaamisesta pääse nauttimaan. Ensimmäiseksi kannattaa miettiä minkälaisia pelejä useimmiten pelaa, ja haluaako pelata kannettavalla koneella vai pöytäkoneella. Budjettikin voi olla fiksua päättää etukäteen, sillä pelitietokoneisiin saa halutessaan uppoamaan hurjan summan rahaa.

Sitten onkin aika kiinnittää huomio pelitietokoneen osiin. Esittelemme seuraavaksi pelikoneen tärkeimmät osat – kiinnitä näihin huomiota jos ostat valmiin pelitietokoneen, tai hanki nämä osat mahdollisimman laadukkaina konetta itse rakentaessasi:

  • Suoritin eli prosessori on pelikoneen sydän.
  • Emolevy takaa, että tietokoneen osat toimivat saumattomasti yhteen.
  • Jäähdytin/tuuletin on tärkeä, sillä suoritin ja näytönohjain tuottavat runsaasti lämpöä.
  • Keskusmuisti vaikuttaa myös koneen suorituskykyyn. Se toimii yhdessä suorittimen kanssa.
  • Tehokas grafiikkasuoritin eli näytönohjain mahdollistaa uusimpienkin, visuaalisesti näyttävien pelien sujuvan pelaamisen.
  • Kiintolevy tai SSD-levy, jolle ohjelmat ja tiedostot tallennetaan.
  • Hiiri, näyttö ja näppäimistö kannattaa myös valita pelaamista silmällä pitäen. Ne tekevät pelaamisesta mukavaa, mutta tiukan paikan tullen niillä voi olla ratkaisevakin rooli.

Laitteistoa valitessa ja konetta itse kootessa kannattaa muistaa että monia osia voi vaihtaa tulevaisuudessa. Näin on siis mahdollista pitää laitteisto ajan tasalla ilman täysin uuden koneen hankkimista tai kasaamista.

Pelitietokoneen tärkeät ohjelmat

Kun tietokone on kasassa tai ostettu, on vielä syytä ladata koneelle muutama olennainen ohjelma. Katso alta kolme tärkeintä ohjelmaa.

VPN

Pelaajat käyttävät VPN-palveluita monesta syystä. VPN kannattaakin hankkia pelitietokoneelle viipymättä. Miksi? Se parantaa pelikokemusta ja tekee pelaamisesta ja Internetin käytöstä turvallisempaa. Sen avulla voi torjua DDoS-hyökkäyksetkin. Lue alta lisää.

VPN tekee pelaamisesta sujuvaa siksi, että se estää internet-palveluntarjoajia rajoittamasta peliliikennettä. Koska VPN salaa liikenteen, internet-palveluntarjoaja ei voi enää havaita peliliikennettä eikä siis rajoittaakaan sitä.

VPN:n avulla on myös mahdollista vaihtaa virtuaalista sijaintia. Joissain tapauksissa näin saattaa esimerkiksi päästä pelaamaan pelejä, jotka eivät ole pelaajan asuinpaikassa saatavilla. Virtuaalisen sijainnin vaihtaminen tapahtuu muodostamalla yhteys halutussa paikassa olevaan VPN-palvelinsijaintiin.

VPN-palvelinsijaintiin yhdistäminen piilottaa myös pelaajan todellisen IP-osoitteen. Se lisää verkkoturvallisuutta, sillä todellisen IP-osoitteen avulla on mahdollista seurata käyttäjän liikkeitä Internetissä ja selvittää tämän sijainninkin.

Toisinaan pelaajiin kohdistetaan palvelunesto- eli DDoS-hyökkäyksiä. Niissä laitteen IP-osoite tukitaan turhilla viestintäpyynnöillä, mikä tekee pelaamisesta vaikeaa, tai mahdotonta. Koska VPN:n käyttäjän todellinen IP on suojattu ja hän käyttää jaettua IP-osoitetta, hyökkääjät ovat vaikeuksissa.

Virustorjunta

VPN:n lisäksi tärkeä lisävaruste on virustentorjuntaohjelma. VPN suojaa verkkoliikenteen ja auttaa osaltaan haittaohjelmien torjunnassa, mutta se ei korvaa virustorjuntaa. Virustentorjunta estää haitallisten tiedostojen lataamisen, havaitsee virukset ja auttaa niiden poistamisessakin.

Sekä virustorjuntaa että VPN-palvelua valittaessa kannattaa vertailla erilaisia palveluita ja niiden ominaisuuksia. Ilmaisiin palveluihin liittyy merkittäviä riskejä, ja suojaamisen sijaan ne saattavat aiheuttaa puutteita suojauksessa.

Discord

Discord on ilmainen viestintäsovellus, jossa voi lähettää viestejä ja puhua toisten kanssa. Discordia käyttivät ennen juuri nimenomaan pelaajat, mutta nyt sen käyttö on laajentunut. Pelaajat käyttävät sitä kuitenkin edelleen, joten löydät sieltä pelaamiselle omistettuja kanavia. Discordia voi käyttää esimerkiksi pelikavereiden etsimiseen tai tietystä pelistä juttelemiseen.