Mainos: Lead Supply
Mainos

Vinkit pelitietokoneen rahoittamiseen

02.07.2021 14:25 | Lead Supply

Lähes puolet suomalaisista harrastaa pelaamista jollakin sähköisellä laitteella. Osa pelaajista pelaa tavallisella läppärillä tai jopa puhelimella, mutta monet pelit vaativat yhä keskivertoa tehokkaampaa tietokonetta.

Pelitietokoneet olivat aiemmin melko suuria ja äänekkäitä pöytätietokoneita, mutta nykyään monet kannettavatkin tietokoneet sopivat hyvin pelaamiseen. Kannettava tietokone mahdollistaa helpon tavan pelata ajasta ja paikasta riippumatta. Olipa pelikone pöytäkone tai kannettava, sen hinta voi olla suolainen.

Kun haussa on uusi tai muuten hintava pelitietokone, osa turvautuu mielellään joustaviin rahoitusmalleihin. Tällöin ostoksen voi rahoittaa esimerkiksi osamaksulla tai kulutusluotolla. Jos rahoitusvaihtoehdoksi valitaan kulutusluotto, voi lainat kilpailuttaa helposti Suomi24 lainaa -sivustolla. Lainojen kilpailutus auttaa löytämään edullisimman lainan sopivilla lainaehdoilla.

Kiinnitä huomio näihin asioihin, kun valitset kannettavaa pelikonetta

Pelaamiseen tarkoitettu kannettava tietokone kannattaa valita koko edellä. Koon merkitys ei johdu ainoastaan ulkoisista syistä, vaan suuri koko mahdollistaa usein suuremmat tuulettimet tietokoneen sisään. Lisäksi suureen kannettavaan koneeseen mahtuu myös kookas akku. Myös näppäimistölle on enemmän tilaa, kun kannettava tietokone on kooltaan suurempi.

Tietokonepelaamisessa vaaditaan myös tehokas prosessori. Jos kannettava tietokone on tarkoitettu ensisijaisesti pelaamiseen, on tehokkaalla prosessorilla suuri vaikutus pelaamisen sujuvuuteen. Näytönohjaimen tulee myös olla kunnossa ja siihen tulee kiinnittää erityistä huomiota kannettavassa pelitietokoneessa. Useissa peleissä näytönohjaimella on suuri merkitys ja pelaaminen on käytännössä riippuvainen sen toimivuudesta. Kannettavissa tietokoneissa on harvoin mahdollista päivittää näytönohjainta, joten siihen tulee kiinnittää huomiota jo ostovaiheessa.

Kannettavan pelitietokoneen voi rahoittaa eri tavoin

Taloudellisesti pelitietokoneen hankinta voi olla haastavaa tavalliselle kuluttajalle, sillä uusien koneiden hinnat liikkuvat jopa tuhansissa euroissa. Kulutusluotto ja osamaksu ovat helppoja tapoja rahoittaa pienempi tai suurempi rahantarve. Luottoa ottaessa kannattaa aina vertailla vaihtoehtoja ja kiinnittää huomiota myös sopimuksen pieneen printtiin.

Sekä osamaksua että kulutusluottoa on helppoa ja nopeaa hakea, ainakin jos luottotiedot ovat kunnossa. Eri tahojen rahoitusvaihtoehtoja kannattaa kuitenkin ensin verrata keskenään, koska korot ja lainaehdot vaihtelevat suuresti.

Osamaksu on usein ilmainen siihen asti, kun maksut kulkevat ajallaan. Maksujen myöhästyminen voi kuitenkin tulla kalliiksi, joten myöhästymismaksuihin ja korkoihin kannattaa kiinnittää huomiota jo ennen luottosopimuksen allekirjoittamista.

Myös kulutusluotoissa on eroja keskenään. Lainoja vertailemalla kuluttaja voi verrata hintoja, maksuaikoja ja muita ehtoja. Pelkän koron lisäksi kannattaa tarkistaa todellinen vuosikorko sekä laina-aika. Osa rahoittajista tarjoaa joustavia lainaehtoja, jotka sisältävät lyhennysvapaita kuukausia ja mahdollisuuksia maksusuunnitelman muutoksiin.