Uusimmat

Sonos-laitteiden ohjaaminen onnistuu Amazon Alexan avulla nyt myös Suomessa

30.05.2023 15:45 Kai Taipale

Sonos toi Amazon Alexa -ääniohjauksen tuen aluksi vain tiukasti rajattuihin maihin. Nyt tilanne on muuttunut ja palveluun saa käyttöön myös Suomessa.

Sonos julkisti yhteensä 27 uutta maata, jossa Amazon Alexa -palvelu on nyt otettu käyttöön – mukana siis myös Suomi. Alexan tottelemat kieliversiot ovat englanti, ranska, saksa, italia ja espanja. Alexan kansainvälinen versio on yhteensopiva Amazon Music-, Spotify- ja TuneIn-musiikkipalveluiden kanssa. Videoiden suoratoistopalveluista Amazon Alexa toimii Amazon Prime Videon ja Netflixin kanssa.

Amazon Alexan avulla Sonos-käyttäjät pystyvät esimerkiksi asettamaan hälytyksiä, tarkistamaan sään, lisäämään tapahtumia kalenteriin tai tekemään ostoslistan. Se myös mahdollistaa helpon älykodin laitteiden hallinnan.

Palvelun saa käyttöönsä puheohjattuun Sonos-kaiuttimeen uuden ohjelmistopäivityksen myötä.

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat