Uusimmat

Helsingin sarjakuvafestivaalien teemana on tänä vuonna sarjakuva ”yhdeksäntenä taiteena”

08.08.2012 08:51 Muropaketin toimitus

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään jälleen Lasipalatsin aukiolla 7.–9. syyskuuta. Tänä vuonna tapahtuman teemana on sarjakuva ”yhdeksäntenä taiteena” ja kohdemaana Belgia.

Helsingin sarjakuvafestivaaleilla kohtaavat sarjakuvataiteilijat, sarjakuvaharrastajat sekä sarjakuvien kustantajat ja kauppiaat. Kolmipäiväistä festivaalia vietetään Lasipalatsin aukion ohella Kiasmassa, Sarjakuvakeskuksen pop-up -tilassa Art Kaarisillassa sekä muilla lähiympäristön tapahtumapaikoilla. Lasipalatsin aukion pääteltta keskittyy kirjamyyntiin ja ohjelmanumeroihin, ja omakustannemaailma esittäytyy Pienlehtitaivaassa, pääteltan vieressä.

Festivaaleilla juhlistetaan tänä vuonna taideteemaa ja kohdemaata Belgiaa. Ohjelmassa on sarjakuvamarkkinoiden, uutuusjulkaisujen ja tekijähaastatteluiden lisäksi taidenäyttelyitä ympäri kaupungin, teemapohjaisia esitelmiä, animaatioita, live-piirustuksia, paneelikeskusteluja, työpajoja, kilpailuja, lastenohjelmaa sekä iltojen päätteeksi sarjakuvataidepolemiikkia erinäisillä klubeilla. Paikalle on klubeja ja konsertteja lukuunottamatta vapaa pääsy.

Festivaalien taiteellisesta linjasta vastaa tänä vuonna sarjakuvataiteilija ja kustantaja Tommi Musturi, joka haluaa nostaa laadukasta eurooppalaista ja kotimaista sarjakuvataidetta esille monipuolisen näyttelykokonaisuuden ja vieraskattauksen avulla. Vuoden festivaalitaiteilija on ulkomaillakin menestynyt Amanda Vähämäki.

Festivaalien pääteltta on avoinna seuraavasti:

PE 7.9. klo 14–20
LA 8.9. klo 11–20
SU 9.9. klo 12–18

Helsingin sarjakuvafestivaalit on Suomen sarjakuvaseuran järjestämä, Suomen ja Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1979. Nyt festivaalit pidetään 27. kerran. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja viime vuonna festareilla kävi noin 25 000 juhlavierasta.

Kuvia viime vuoden festivaaleilta:

Sarjakuvafestivaalit alkoivat Helsingissä tänään – tutustu kuvagalleriaan

Lisätietoa tämän vuoden ohjelmasta:

www.sarjakuvafestivaalit.fi

Lähde: Helsingin sarjakuvaseura

Muropaketin uusimmat