Listasimme: 15 surkeaa peliä vuodelta 2017 – Jätä nämä suosiolla väliin

25.12.2017 10:00 | Muropaketin toimitus

Sellaista pelivuotta ei olekaan, etteikö uusien julkaisujen joukkoon mahtuisi oikein kunnon turahduksia. Muropaketti listasi 15 vuoden 2017 peliä, jotka eivät todellakaan saaneet kriitikoiltamme lämmintä vastaanottoa.

Vuosi 2017 on ollut täynnä upeita pelejä, jotka ovat myös saaneet ansaitsemansa suitsutuksen pelimedioissa. Valitettavasti vuoden mittaan on saapunut markkinoille myös koko joukko järkyttävää roskaa, jonka parissa ei kannata aikaansa hukata.

Tässä vuoden 15 surkeinta peliä Muropaketin kriitikoiden mukaan.

Etenkin kauhu- ja sotapelien genreistä löytyi tänä vuonna todellisia mätämunia.

1. Rogue Trooper Redux päivitettiin 2010-luvulle ihan turhaan

”Rogue Trooper Reduxissa Nu-Earthin vastarintaliike tiivistyy yhden sinisen miehen sotaretkeen. On vain mies, ase ja armoton määrä läpijuostavia vihollisia. Sekä tietysti tekstuureja ja pelimekaniikkoja, jotka saattoivat vaikuttaa hienoilta vuonna 2006, mutta jotka aiheuttavat nykypäivänä vain paljon tuskaa ja ahdistusta.”

2. Ei pelota, ei – Sokkona pelattava Perception on umpitylsä kävelysimulaattori

”Ajatus sokeasta pelisankarista on kiehtova ja ansaitsee hatunnoston. Ikävä kyllä The Deep End Gamesin uutuusseikkailu Perceptionista ei paljoa muuta kehuttavaa löydy.”

3. Planet of the Apes: Last Frontier on pahinta, mitä apinoille on tapahtunut sitten Tim Burtonin

”Interaktiivinen seikkailu Planet of the Apes: Last Frontier on niin järkyttävän huono lisenssipeli, ettei sitä voi suositella kuin uusien elokuvien pakkomielteisimmille faneille. Elokuvasarjan kiehtovaa tarinaa, kiinnostavia hahmoja ja hyvin ohjattua toimintaa et tule tästä paketista löytämään.”

4. ARK: Survival Evolved on aivan järkyttävän iso pettymys

”Kuten mekin olemme Muropaketin arvosteluissa useaan kertaan todenneet, hyvä peli-idea ei vielä takaa mitään, eikä yksistään riitä. Sen tueksi tarvitaan myös rautaista toteutusta hirmuiset määrät hikeä, kun ideasta jalostetaan oikeasti hyvä peli. Varoittavana esimerkkinä siitä, miten hommassa voi miltei pahimmillaan käydä, esitämme nyt Ark: Survival Evolvedin.”

5. Inmates on surkea selviytymiskauhupeli, josta 10 euroakin on liikaa

”Mieli on hauras ja ikävät kokemukset heittävät sen herkästi vinoon syöksykierteeseen. Pelaaja sen tietää: ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun alitajunnan solmuja on auottu kauhun muotoon paketoituna. Hylätty vankila, ympäristöistä synkin, ei kuulu niihin paikkoihin, joissa tahtoisi herätä muistinsa menettäneenä. Näin on kuitenkin käynyt Inmates-uutuuspelin Jonathanille, jonka tehtävänä onkin kävellä huoneesta ja käytävästä toiseen, kunnes syy eristyksen takana paljastuu.”

6. Moto Racer 4 ei kehnoa pelisarjaa pelasta

”Harva pelisarja saa useita jatko-osia, vaikka laatu olisi ollut kyseenalainen heti alusta pitäen. Moto Racer ei ole päässyt koskaan pakoon keskinkertaisuuden suosta. Neljäs peli ei tilannetta muuta.”

7. Heroes And Generals löyhkää pahasti – rahastus pilasi PC:n nettisodan

”Heroes & Generals on kerännyt itselleen paljon huomiota ja myös ystäviä. Tämä ei ole sattumaa, sillä ensisilmäyksellä peli vaikuttaa oikein toimivalta ja kiinnostavalta sotapeliltä. Valitettavasti tämä vaikutelma ei kovin kauaa kestä, sillä verrattain pian ongelmat paljastuvat. Pulmat ovatkin sitten sen verran merkittäviä, että ne vesittävät koko pelin.”

8. Naval Action on tappavan tylsä MMO-meriseikkailu

”Pienen venäläisen pelitalon työstämä Naval Action vie pelaajat aavoille merille tekemään… No, ihan mitä tämä haluaakaan. Ensimmäisellä pikku kutterilla purjehtiminen luo nälkää, jota hiljalleen hankittavilla uusilla, isommilla ja upeammilla laivoilla voi tyydyttää.”

9. Voihan mutanttimato! The Crow’s Eye on ideaköyhä pannukakku

”Kadonneet opiskelijat, hylätty yliopisto. Tässäpä ympäristö, jossa herääminen tietämättä, miten on paikan päälle joutunut, on oivaa materiaalia kauhuntäyteiselle tarinalle.”

10. Outcast: Second Contact on kamala peli, jonka 35 euron hintalappu on rikos

”Loputtoman tuntuiset uusintaversiot vanhoista peleistä ovat aikamme ilmiö. Firma toisensa jälkeen kaivaa historiastaan pelejä, joita sitten modernisoida uusia yleisöjä ja myyntejä varten. Joskus nämä uusintaversiot onnistuvat erinomaisesti, joskus koko operaation olisi voinut mieluummin jättää väliin. Tähän kategoriaan kuuluu selkeästi myös Outcast: Second Contact.”

11. Syberia 3 tunaroitiin pilalle – fantastisesta seikkailusta ei jäänyt kuin muisto

”Sarjakuvataiteilija Benoit Sokalin kädenjäljistä on syntynyt pelisarja, jonka pääosassa olevaa Kate Walkeria olemme saaneet seurata ja ihastella jo puolentoista vuosikymmenen ajan. Kolmatta osaa on saatu odotella kuin Länsimetron valmistumista, mutta viimeinkin Syberia 3 on valmis.”

12. Nyt ei ole enää kenelläkään kivaa – Micro Machines: World Seriesin olisi voinut jättää tekemättä

”Legendaarinen Micro Machines -sarja herättää lähes jokaisessa vanhemman sukupolven pelaajassa tuntemuksia. Pikkuautoilla kilvoittelu on rentoa ja hauskaa, ja sen tapaista rallattelua kaivataan myös nykykonsoleille. Codemasters on onneksi päättänyt julkaista pitkäikäiselle sarjalleen jatkoa Micro Machines: World Series -nimeä kantavan yksilön muodossa. Uudistus olisi kuitenkin saanut jäädä tekemättä.”

13. Hunting Simulatorissa hirven kakka haisee samalta joka kerta

”Mistä tahansa voi tehdä simulaattoripelin. Auton korjauksesta, rinnekoneen ohjastamisesta, vuohittelusta – ota mitä tahansa ja lisää perään sana Simulator, niin puolet pelistä onkin jo siinä. Laadusta voidaan olla sitten montaa mieltä, laadullisesti pelit ovat siinä kohtalaisen ja umpisurkean välillä. Vaan miten käy, kun simulaattorimiehet laitetaan metsäretkelle?”

14. Resident Evil Revelations – ankea, kankea ja täysin turha remasterointi

”Resident Evil sai alkuvuodesta hirmuisen piristysruiskeen käsivarteensa hillittömän hyvän Resident Evil 7:n muodossa. Sitä pelatessaan ei voinut kuin hämmästellä, miten hyvin peli paikkasi täysin paikalleen jumittuneen sarjan ongelmia. Nyt on taas aika hämmästellä. Miksi ihmeessä Capcom on raahannut pelaajien eteen uusintaversion sieltä pahimman jumituksen ajoilta?”

15. ATOMEGA on palikkaräiskintä, joka jaksaa viihdyttää vain hetken

”ATOMEGA on Ubisoftin siipien alla toimivan Reflectionsin kehittämä arcademainen ”räiskintäpeli”, jossa pelaajien tulee syödä kartalta löytyvää massaa kasvaakseen palikkamaailman isoimmaksi kihoksi. Ensimmäisestä persoonasta kuvattu ATOMEGA muistuttaakin pelimekaniikoiltaan suosittua Agar.ioa, mutta vain kolmanteen ulottuvuuteen siirrettynä.”

Huonoja pelejä julkaistiin toki enemmänkin kuin vain edellä luetellut.

Kommentoi alle mikä oli itsellesi vuoden pahin pettymys tai muuten karmein kokemus.

Keskustelu

Ja joukossa pelejä joiden Steam arvostelut on "very positive".. noh, mielipide on kuin persreikä jne..

Ainakin ARK on loistava peli kavereiden kanssa. Mielipiteitähän kaikki on, ja myös se hyvä "loistava" ja "hyvä" on suhteellista.

Muropaketin uusimmat