Uusimmat

TOP 15: Tässä ovat vuoden 2018 parhaat pelit

27.12.2018 10:00 Muropaketin toimitus

Vuosi 2018 on jo miltein pelattu loppuun, joten listasimme vuoden aikana parhaat arvosanat saaneet 15 peliä.

Vuoteen 2018 mahtui monta odotettua peliä God of Warista Fallout 76:een. Osa osoittautui odotuksen arvoisiksi, osa taas ei.

Kokosimme alle 15 peliä, jotka menestyivät parhaiten Muropaketin kriitikoiden kynsissä vuoden aikana. Joukosta peräti 12 sai täydet pisteet, ja vaikka loput jäivät juuri ja juuri tämän riman alle, ansaitsevat ne ehdottomast paikkansa listalla.

1. Red Dead Redemption 2 on kokonaisen sukupolven määrittelevä mestariteos

”Kuvaamansa aikakauden lailla Red Dead Redemption 2 toimii vanhan ja uuden ajan käännekohtana, jonka jälkeen paluuta entiseen ei enää ole. Teknisesti huikea pelikokemus on tämän sukupolven määrittelevä mestariteos.”

2. God of War on kaiken hehkutuksen arvoinen – upea seikkailu ansaitsee täydet pisteet

”God of War -sarja saapuu nykyiselle konsolisukupolvelle viimeiseen asti hiottuna toimintapelinä, joka tekee vaikutuksen joka ikisellä osa-alueella. Näyttävä seikkailu tarjoaa erinomaisen tarinan, upeat grafiikat ja kylliksi viihdyttävää pelattavaa.”

3. Marvel’s Spider-Man on viiden tähden supersankaripeli ja PlayStation 4:n parhaita julkaisuja

”Marvel’s Spider-Manin tarina ja pelattavuus eivät jätä ketään kylmäksi. Kyseessä on pakkohankinta kaikille PlayStation 4:n omistaville.”

4. Myös vuoden 2018 Shadow of the Colossus on viiden tähden mestariteos

”Moderni klassikkopeli Shadow of the Colossus on myös PlayStation 4:llä vertaansa vailla oleva taideteos. Valitettavasti myös pelin muutamat tekniset kömpelyydet ovat säilyneet uudelle sukupolvelle. Ne eivät kuitenkaan anna syytä olla myöntämättä pelille täyttä arvosanaa.”

5. Diablo 3 on Nintendo Switchillä(kin) niin hyvä peli, ettei sitä malttaisi millään lopettaa

”Diablo-pelisarja on jo itsessään varsin pirullinen keksintö. Oman hahmon kehittämiseen, entistäkin parempien varusteiden ja loputtomien vihollislaumojen rökittämiseen jää hyvin helposti koukkuun, ajantajun kadotessa jonnekkin rajan toiselle puolelle. Nyt kun Diablo 3 on saatavilla myös mobiilille Nintendo Switchille, ei pelihimoa voi karata enää minnekkään.”

6. Hellblade: Senua’s Sacrifice on PlayStation 4:lla mestariteos – Xbox One -versio jättää toivomisen varaa

”Ensikosketus Hellbladeen on järisyttävä. Sen maailma on armoton, tarinankerronta intensiivistä ja taistelut hengästyttäviä. Tarina ei myöskään tarjoa paljon helpotuksen hetkiä ja positiivisia sävyjä annostellaan erittäin säästeliäästi.”

7. Street Fighter 30th Anniversary Collection – viiden tähden toimintaa ja herkullista nostalgiaa

”Sisältönsä puolesta Street Fighter 30th Anniversary Collectionia on hyvin vaikea lähteä moittimaan. Kaiken kaikkiaan sitä voisikin pitää onnistuneena, sarjan kaksiulotteisen kulta-ajan yksiin kansiin nitovana pakettina, jota voisi pitää melkeinpä pakko-ostoksena jokaiselle sarjan parissa varttuneelle.”

8. Nintendo Switchille julkaistut Bayonetta-pelit ovat täydellistä Hack And Slash -viihdettä

”Toiminta hipoo täydellisyyttä, hahmot ovat kiinnostavia, eikä ajan hammas ole purrut pahasti varsinkaan Bayonetta 2: n graafiseen ilmeeseen. Erityiskiitosta saa myös pelin erinomainen äänimaailma. Pelin tyyliin sopivaksi sovitettu jazzklassikko ”Fly Me to the Moon” jää soimaan vielä kuukausiksi päähän lopputekstien rullattua. Pelejä voi melko varauksetta suositella myös kaikille niille Switchin omistajille, joille genre ei ole entuudestaan tuttu.”

9. Dead Cells on viiden tähden napakymppi, jossa Dark Souls kohtaa Metroidin

”Dead Cells tekee kuoleman pelaajalle tutuksi jo pelin ensiminuuteilta alkaen. Roguelike-lajityypin verta kiehauttavat elementit yhdistettynä metroidvania-peleistä tuttuun tutkimiseen ja kaluston päivittelyyn tekevät Motion Twinin tasohyppelystä eittämättä yhden vuoden mielenkiintoisimmista tulokkaista.”

10. Divinity: Original Sin 2 on viiden tähden roolipeli, josta pääsevät nyt nauttimaan konsolipelaajatkin

”Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition nostaa erinomaisen roolipelielämyksen entistä paremmaksi, minkä lisäksi myös konsolipelaajat pääsevät viimein nauttimaan Larian Studiosin upeasta jatko-osasta. Roolipelien ystävien ei kannatakaan miettiä sen pidempään, syyllistyäkö alkuperäiseen syntiin, vaan miettiä lähinnä, kenet pyytää lankeemukselle mukaan.”

11. Uusista Mega Man -kokoelmista ensimmäinen on napakymppi – toinen ei niinkään

”Mega Man X Legacy Collection -kokoelmista ensimmäinen on kokonaisuutena täydellinen, neljä huippupeliä tarjoava paketti, jota voi suositella jokaiselle tasohyppelypelien ystävälle. Legacy Collection 2:n laatu on sen sijaan ensimmäistä vaihtelevampaa, joskin kuitenkin oikein käypä hankinta koko sarjan nykykoneille halajaville.”

12. Limbo ja Inside ovat maineensa veroisia loistopelejä myös Nintendo Switchillä

”Playdeadin ylistetyt tasohyppely- ja puzzle-pelit Limbo ja Inside ovat viimein saapuneet myös Nintendon konsolille. Taiteellisesti kunnianhimoiset, tummanpuhuvat pelit ovat yhä mestariteoksia, joita voi suositella lämpimästi uusillekin pelaajille.”

13. Assassin’s Creed Odyssey on melkein viiden tähden mestariteos, mutta suututtaa varmasti silti monta pelaajaa

”Assassin’s Creed Odyssey vie 11 vuotta vanhan pelisarjan kokonaan uuteen genreen. Muutos on samanaikaisesti hyvästä ja pahasta, mutta lopputulema on silti yksimielinen: mestariteos.”

14. SoulCalibur VI on melkein viiden tähden tappelupeli, joka ei pelkää esitellä uusia ideoita

”SoulCalibur VI on sulava ja edeltäjiensä tapaan laadukas tappelupeli, jonka suurin heikkous on yksinään tahkottavan sisällön vähyys. Taistelujärjestelmään tehdyt uudistukset tekevät kuitenkin noin muuten valmiiksi hyvästä pelikokemuksesta vielä kertaheitolla paremman. Pelattavuudeltaan kyseessä onkin kiistatta sarjan paras peli, jota voi suositella taitoon katsomatta jokaiselle tappelupeleistä pitävälle.”

15. Tetris Effect on psykedeelinen ja addiktoiva huippupeli, joka tekee klassikosta taidetta

”PlayStation 4:lle julkaistu Tetris Effect on huikea peli, joka uudistaa Tetristä rikkomatta sen klassista pelimekaniikkaa. Myös PlayStation VR:llä toimiva puzzle-peli on audiovisuaalisesti hengästyttävä ja todella koukuttavaa pelattavaa.”

Muropaketin uusimmat