Ihmissusia ja sarjamurhaajia: esittelyssä Netflixin uusi kauhusarja Hemlock Grove

19.04.2013 08:34 Muropaketin toimitus

Hemlock Grove

Videopalvelu Netflixin omaa tuotantoa ollut House of Cards julkaistiin helmikuussa. Hyvän vastaanoton saaneen sarjan seuraksi saapuu tänään Hemlock Grove, joka on suunnattu astetta nuoremmalle yleisölle. Mistään teinisarjasta ei kuitenkaan yliluonnollisia aineksia sisältävässä murhamysteerissä ole kysymys.

Netflixissä julkaistaan tänään, perjantaina 19. huhtikuuta, Brian McGreevyn viime vuonna USA:ssa ilmestyneeseen romaaniin pohjautuvan Hemlock Groven ensimmäinen tuotantokausi. 13 jaksoa esittelevät katsojille oudon pikkukaupungin ja sen vielä oudommat asukkaat. Kauhuaineksia sisältävässä Hemlock Grovessa kulkevat rinta rinnan ihmissudet, geneettiset kummajaiset ja sarjamurhaajat.

Kirjan tavoin Hemlock Grove -sarjan tarina saa alkunsa, kun lukioikäinen cheerleader löytyy kuolleena teollisuuskaupungin leikkikentältä. Uhrin ruumis on revitty kappaleiksi sangen brutaalilla tavalla, eikä tekijästä ole hajuakaan. Jotkut veikkaavat syylliseksi nelijalkaista, toiset taas kaksijalkaista petoa.

Kun tietoa ei ole, alkavat huhut pyöriä Hemlock Grovessa nopeasti. Osa kaupunkilaisista epäilee murhan liittyvän paikalliseen bioteknologialaitokseen, jonka omistaa vaikutusvaltainen Godfreyn perhe. Perheen pää on kylmänlaskelmoiva Olivia Godfrey (Famke Janssen), joka poikansa Romanin (Bill Skarsgård) kanssa lukeutuu sarjan päähahmoihin.

Roman epäilee murhaajaksi romaninuorukaista nimeltä Peter Rumancek (Landon Liboroin), joka on huhujen mukaan ihmissusi. Ihan puhtaat jauhot pussissaan tosin on Peterillä itselläkään, sillä hän saa ihmiset tekemään mitä haluaa vain puhumalla kuin mikäkin… vampyyri.

Kauhuelokuvistaan tunnetun Eli Rothin tuottamaa Hemlock Grovea on verrattu alkuasetelmansa ja miljöönsä vuoksi David Lynchin Twin Peaksiin. Sarja kuitenkin ammentaa aineksia myös True Bloodin, Outer Limitsin, Lars Von Trierin Valtakunnan sekä perinteisten saippuadraamojen suunnalta. Keitos kuulostaa kenties arveluttavalta, mutta ainakin kolmen ensimmäisen jakson perusteella Hemlock Grove toimii kiitettävän hyvin. Tummasävytteinen huumori ja monikerroksiset henkilöhahmot pelastavat sarjan siinä kohtaa, kun Twilight-aineksia alkaa puskea silmille liikaa.

Hemlock Groven on työstänyt oman romaaninsa pohjalta Brian McGreevy yhdessä ystävänsä Lee Shipmanin kanssa. Dome.fi julkaisee parivaljakon sekä sarjan tunnetuimpien näyttelijöiden, Famke Janssenin ja Dougray Scottin, haastattelut ensi viikolla.

Hemlock Grove

Teksti: Tatu Junni
Kuvat: Tatu Junni (alin kuva) & Netflix (muut)