Uusimmat

Black Books -sarjasta tuttu näyttelijä ja stand up -koomikko Bill Bailey saapuu syksyllä Suomeen

23.05.2016 12:07 Muropaketin toimitus

Edellisillä vierailuillaan Bill Baileyn esitykset olivat loppuunmyytyjä.

Bill Bailey saapuu Suomeen uusimmalla Limboland-show’llaan lauantaina 1. lokakuuta 2016. Tuolloin hän esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla.

Baileyn uusi Limboland-show käsittelee ammottavaa kuilua, joka esiintyy kuvittelemamme elämän ja todellisuuden välissä. Älykkäästä ja terävän nokkelasta huumoristaan tunnettu Bailey kertoo kuinka hän on löytänyt itsensä keskeltä tätä kuilua lukuisilla matkoillaan. Hän kertoo tarinaa tuhoisasta perhelomasta, joka suuntautui Norjaan revontulia etsimään, ja ajautuu vääjäämättä sivuraiteille, poikkiteloin sellaisen maailman kanssa, joka ei vastaa enää odotuksia ja pakottaa pohdiskelemaan onnellisuuden syvintä olemusta.

Ja koska mikään Bill Baileyn show ei olisi täydellinen ilman musiikkia, saamme kuulla muun muassa hänen versionsa protestilaulusta, sydäntä raastavan country-balladin Raamatulla soitettuna sekä upean rennon version kappaleesta Paljon onnea vaan.

Kaskelotin äänenä toimiminen elokuvassa Linnunradan käsikirja liftareille ei missään nimessä ole kulttikoomikko Bill Baileyn suurin saavutus, vaikka koominen yksityiskohta onkin, kuten myös kunniajäsenyys krematoriourkureiden yhdistyksessä. Suomalaisille koomikon, muusikon, näyttelijän, kirjailijan ja tv-juontajan YLEllä esitetystä sarjasta Black Books – Kirjava Joukko sekä kahdesta loppuunmyydystä huikeasta Qualmpeddler-kiertueen keikasta vuosina 2013 ja 2014.

Absoluuttisen sävelkorvan omaava rock-musiikin lähettiläs on suorittanut myös tutkinnon klassisesta musiikista. Ensimmäisellä Helsingin käynnillään Bailey vieraili Sibelius-monumentilla ja soitti saman illan keikallaan Sibeliuksen Kareliaa. Kuinkas muuten, kuin itse äänitorvista kasaamallaan instrumentilla. Maailmalla Bailey on saavuttanut huikean 7. sijan Britannian Channel 4 -kanavan äänestyksessä kaikkien aikojen 100 merkittävimmistä stand up -koomikoista. Sijoituksen merkitystä korostaa, että edelle sijoittuneista moni on jo kuollut tai lopettanut esiintymisen. Suurimmillaan Bailey on esiintynyt kerralla 80 000 ihmiselle Sonisphere-festivaalilla, Metallican lämppärinä.

Esitystiedot:

Bill Bailey – Limboland
K-15

Aika ja paikka
Kulttuuritalo, Helsinki
01.10.2016
Kello 20.00

Liput
www.lippu.fi

Bill-Bailey

Lähde: HelsinkiCalling