Uusimmat

Desuconin kunniavieraana Magi-Magi-animaatiosarjan ohjaaja

26.05.2016 13:39 Jukka O. Kauppinen

Kesäkuussa Lahden Sibeliustalossa järjestettävän Desucon-animetapahtuman kunniavieraaksi saapuu ohjaaja Kouji Masunari, joka tunnetaan parhaiten ohjaustyöstään animaatiosarjassa Magi:  The  Labyrinth  of  Magic.

Desuconissa Masunari  kertoo urastaan,  vastaa yleisökysymyksiin ja signeeraa.

Masunari aloitti animetuotannon parissa animaattorina 80-luvulla. Lopullisesti hän löi läpi ohjaustyöllään vuonna 2001 julkaistussa sarjassa R.O.D. Read or Die.  Menestyksen myötä hän ohjasi sille televisiolevitykseen tehdyn jatkosarjan R.O.D. the TV. Vuonna 2005 Masunari ohjasi yhdessä R.O.D.:n kirjoittajan Hideyuki Kuratan ja Tomonori  Ochikoshin  kanssa  ideoimansa  Kamichu!-sarjan,  jossa  yläkoululaistyttö  päätyy  jumalattareksi.  Sarja voitti Japan Media Arts Festivalin animaatiosarjan erinomaisuuspalkinnon.

Myös vuoden 2010 animaatioelokuva Uchuu Show e youkoso oli yhteistyöprojekti Kuratan kanssa.  Viiden lapsen avaruusseikkailusta kertova elokuva oli Masunarin ensimmäinen elokuvaohjaus.

Desucon  on ensimmäinen kesä-Desucon,  jossa  on  18  vuoden  ikäraja.  Talvitapahtuma Desucon Frostbite on järjestetty ikärajallisena kolme kertaa, ja siitä saatujen hyvien kokemusten perusteella Desucon ottaa ikärajan käyttöön nyt myös kesän Desuconissa.

Ikärajan tarkoituksena on tavoittaa paremmin tapahtuman kohderyhmä ja tuoda esiin esiin aikuisempaa tapaa harrastaa.

Desucon on japanilaisen animaation ja sarjakuvan eli animen ja mangan harrastajille suunnattu  koko  viikonlopun  mittainen  kulttuuritapahtuma.  Desucon järjestetään Lahden Sibeliustalossa perjantaista sunnuntaihin 10.–12. kesäkuuta.

Lisätietoja: http://desucon.fi

Kuva: Clogz / Wikimedia Commons

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat