UUSIMMAT

Graffitipioneeri Ghost saapuu Suomeen – näyttely Helsingin Suvilahdessa

27.02.2012 13:28 | Muropaketin toimitus

Helsingin Suvilahden vanhalla voimala-alueella sijaitseva galleria Make Your Mark tuo Ghostina tunnetun newyorkilaistaiteilijan ensimmäistä kertaa Eurooppaan. Näyttely ”Then and now” aukeaa 6. huhtikuuta 2012.

Näyttelykokonaisuus on nähty aiemmin vain kerran New Yorkissa. Työt eivät ole perinteisiä graffiteja, vaan kanvaasille tehtyjä maalauksia. Näyttelyssä on mukana niin vanhempia kuin uudempia töitä, joissa näkyy Ghostin taiteellisen työskentelyn kehitys vuosien varrella.

Ghost tunnetaan niin Suomessa kuin maailmalla katutaiteen pioneerina, joka on toiminut esikuvana myös lukuisille suomalaisille graffititaiteilijoille. 70-luvulla aloittaneen undergound-ikonin ura galleriataiteilijana on rakettimaisessa nousussa: vierailu Helsingissä on Ghostin neljäs näyttely kevään 2012 aikana. Hänen työnsä ovat kiinnittäneet myös sijoittajien ja keräilijöiden huomion: mm. arvostettu newyorkilainen huutokauppajärjestäjä Phillips de Pury & Company on ottanut Ghostin työn huutokaupattavaksi.

Ghost ei ole käynyt Suomessa aiemmin ja on tulevasta vierailusta innoissaan. ”Olen kuullut Suomesta kaksi asiaa: ihmiset osaavat juhlia ja itsemurhaluvut ovat korkeimmat maailmassa. Matkasta tulee varmasti mielenkiintoinen.”

Ghost ”Then and now” @ Make Your Mark 6.4 – 29.4.2012 Avajaiset 6.4. klo 18 – 21, vapaa pääsy