Uusimmat

Haastattelu: Sons of Anarchy -tähti Mark Boone Junior ajoi pärrää jo lapsena

16.03.2015 11:35 Muropaketin toimitus

Sons of Anarchy

Sons of Anarchyn menestyssarjan viimeinen tuotantokausi julkaistiin Suomessa hiljattain dvd:nä ja blu-ray:na. Sen kunniaksi julkaisemme Robert Munsonia esittävän Mark Boone Juniorin haastattelun.

Sons of Anarchy on Kurt Sutterin luoma tv-sarja, joka sijoittuu laittomien moottoripyöräjengien karuun maailmaan. Sarja käynnistyi vuonna 2008 ja saavutti huipennuksensa viime vuoden lopulla. Kaikkinensa moottoripyöräkerhon edesottamuksia seurattiin seitsemän tuotantokauden ja 92 jakson verran.

Suomessakin suositun Sons of Anarchyn avainnäyttelijöitä ovat Charlie Hunnam, Katey Sagal, Dayton Callie, Kim Coates, Tommy Flanagan, Ron Perlman ja – Mark Boone Junior.

Vaikutat olevan monin tavoin tasaisin tyyppi Sons of Anarchyn porukasta?

Ehei, tosiasiassa tilanne on ihan päinvastainen. Olen ehdottomasti hulluin kaikista, paitsi ehkä Tommy [Flanagan] on vielä pahempi. Hahmoni Robert Munson on ehdottomasti epävakain koko Sons of Anarchyn porukasta. Sitä kutsutaan katsos näyttelemiseksi.

Bobby on sikäli mainio hahmo, että hän on kerhon ytimessä ja hänellä on paljon kohtauksia kaikkien muiden hahmojen kanssa.

Bobby on todella epämääräinen hahmo, vaikkei sitä ehkä heti tajuakaan. Bobby tietää kaiken, mutta sitä ei koskaan tehdä selväksi. Koskaan ei nähdä, miten hän saa kaiken tietonsa. Silti hän tietää kaiken. Olen jutellut monien katsojien kanssa ja oppinut, että he ymmärtävät miten Bobby näkee asiat ja ajattelee, vaikkei hän edes sanoisi mitään.

Ajatko itse moottoripyörää?

Moottoripyörä on ensisijainen kulkuvälineeni ja on ollut sitä siitä lähtien kun aloitimme Sons of Anarchyn kuvaukset. Minulla oli moottoripyörä jo 11-vuotiaana ja ajoin sillä 19-vuotiaaksi asti. Silloin lankoni joutui todella kamalaan onnettomuuteen. Äitini sekosi siitä ja lupasin lopettaa moottoripyöräilyn. Sen jälkeen asuin muutenkin New Yorkissa, eikä pyörän pitämisestä siellä siihen aikaan olisi tullut mitään. Se olisi pöllitty tai hajotettu, eikä parkkitilaakaan ollut missään. Lisäksi olin ihan peeaa asuessani New Yorkissa, ja kiireinen myös. Ostin uuden pyörän kirjaimellisesti tunnin sisällä siitä, kun kuulin Sons of Anarchyn toteutuvan.

Minkä pyörän ostit?

Ostin vuoden 2003 Road Gliden. Nyt minulla on niitä jo kaksi. Sons of Anarchyssa emme kuitenkaan saaneet aluksi juurikaan ajaa moottoripyörällä. Jouduimme kerjäämään sitä. Yksikään näyttelijöistä ei osannut ajaa ennestään. Minä osasin kyllä, mutta muilla oli ongelmia. Meidän piti esittää uskottavia moottoripyöräilijöitä, joten ostin pyörän saadakseni homman taas haltuun.

Sarjaa katsoessa tuntuu, että moottoripyörät ovat kuitenkin aika pienessä roolissa.

Niinhän ne ovat. Homma on kuitenkin niin, että isoilla pyörillä on kaikkein vaikeinta ajaa hitaasti. Useimmiten meidät nähdään pysäköimässä tai nousemassa pois pyörän selästä. Teimme sitä loputtoman monta kertaa. Minusta tuntui, ettei neljässä ensimmäisessä jaksossa ollut ainuttakaan moottoripyöräkohtausta. Sittemmin pyöriä on nähty jonkun verran, mutta ne eivät ole tärkeässä asemassa. Sons of Anarchy on tarina perheestä, perhedraama.

Moottoripyöräkerhot seuraavat aktiivisesti sarjaa. Olette tavanneetkin niiden edustajia joskus. Miltä on tuntunut kohdata oikeita Sons of Anarchy -tyyppejä?

No, tämähän on tv-sarja ja mukana on paljon keinotekoista. Sons of Anarchy esittää, miten kerhot suunnilleen pyörivät. Mukana on toverihenkeä, kunniakysymyksiä, iloa yhteisöllisyydestä ja muuta sellaista. Kun Sons of Anarchy alkoi ilmestyä, parin ekan vuoden aikana oikeuteen joutuneita moottoripyöräkerholaisia verrattiin meihin. Sons of Anarchya käytettiin kerhoja vastaan. Tiedän että kaikki eivät olleet tilanteesta järin mielissään, mutta nykyään kerholaiset pitävät sarjasta. Muutkin katsojat tietävät jo, että Sons of Anarchy on fiktiota eikä se kuvaa moottoripyöräkerhoja realistisesti.

Kun aloititte Sons of Anarchyssa näyttelemisen, valittiinko pyörät teille ennalta? Bobbylla kun tuntuu olevan kaikista siistein pyörä.

Aluksi minulla ei ollut mitään sanavaltaa. Jotain toiveita sentään kysyttiin ja kokeilin paria pyörää ennen päätöstä. Kukaan henkilökunnasta ei muuten halunnut ajaa pyörällä, joka minulle päätyi. Se oli varsinainen peto. Toki se oli hienon näköinen, mutta kamala ajaa. Siinä oli pitkä perä ja lisäksi se hajoili koko ajan. Sitä oli ihan kamala ajaa.

Suomennos: Tatu Junni