UUSIMMAT

Joss Whedon kertoo mikä oli vialla Imperiumin vastaiskussa

23.08.2013 19:55 | Muropaketin toimitus

Kunniansa saa kuulla myös Twilight-saaga

Joss Whedon on kovan paikan edessä. The Avengersista pitivät niin katsojat kuin kriitikotkin. Nyt hänen pitäisi tehdä sille vähintään yhtä hyvä jatko-osa.

Hän kertoi mielipiteitään jatko-osista Empire Weeklylle. Hän rakastaa Imperiumin vastaiskua, mutta vihaa sen loppua:

”Se ei ole mikään oikea lopetus. Se on ”tulkaa takaisin ensi viikolla, tai tässä tapauksessa kolmen vuoden päästä”-lopetus. Tarina jää täysin kesken ja se ärsyttää minua. Haluan leffojen toimivan itsenäisinä teoksina. Jos haluan katsoa elokuvan jossa ei ole loppuratkaisua, niin katson ranskalaisia elokuvia.”

Whedon oli aikaansa edellä Buffy The Vampire Slayerin kanssa. Se oli edelläkävijä teinivampyyri-tarinoissa. Ohjaaja kertoo mikä häntä häiritsee Twilightissa ja Vampyyripäiväkirjoissa:

”Välillä minulle tulee fiilis, että ”hei, minä tein tuon jo”. Minua ärsyttää, että Twilightissa on pääosassa nuori nainen, jonka on tarkoitus olla se hahmo joka kuljettaa tarinaa eteenpäin. Mutta mitä hän tekee? Ei yhtään mitään, möllöttää vain passiivisena ja eikä tiedä lainkaan mitä helvettiä hänen ympärillään tapahtuu. Näiden nuorille suunnattujen vampyyrijuttujen nimi voisi yhtä hyvin olla: Poikaystävän valinta.”

Teksti: Aki Lehti

Lähde: Entertainment Weekly

Muropaketin uusimmat