UUSIMMAT

Kaupunkifestarin monta kasvoa – Tammerfest on klubikeikkoja, reivejä ja suurta suomipoppia

22.07.2013 13:39 | Jukka O. Kauppinen

Mitä kaikkea mahtuu viisipäiväisen kaupunkifestivaalin ohjelmaan? No, ihan kaikkea mahdollista. Tammerfest ei ole juuttunut mihinkään tiettyyn muottiin, vaan tapahtumassa rakennetaan musiikillista viihdettä pitkin kaupunkia, kaikkien mahdollisten musiikkigenrejen kautta kiertäen.

Kuten tapahtuman promoottori Timo Isomäki kertoo, Tammerfestille ei haalita esiintyjiä niinkään tiettyjen peruskriteerien kautta, van sen mukaan mitä nyt saatavissa on. Kenen aikataulut ja profiili osuvat mallilleen, se saattaa nousta jollekin festarilavalle. Ja koska kaupunkifestari järjestetään yli 20 tapahtumapaikassa ja jokaisen ohjelma on viiden päivän ajan erilainen, niin kyllähän siihen mahtuu valtavasti esiintyjiä. Tänä vuonna keikkoja olikin lähes 200 eri artistilta.

Tapahtumalla on toki ydinalueensakin. Uusi Ratinanniemen festivaalipuisto oli täynnä toimintaa kolmen päivän ajan ja nostatti kahdelle päälavalle yhteensä 25 raskaamman luokan artistia. Siinä missä vaikkapa Isac Elliot villitsi pikkutytöt kirkumakonserttiin, veivät Ismo Alanko, Petri Nygård, Disco Ensemble, Yö, Mokoma ja PMMP fiiliksiä kukin aivan omaan suuntaansa.  Festaripuistossa vierailikin kolmen päivän aikana 20 000 vierasta, mikä on Tammerfestin historian maksullisten tapahtumien yleisöennätys.

Kaupunkifestivaalin lumo on myös aktiivisen nautiskelijan löytämässä monipuolisuudessa. Tapahtumapaikat ovat suhteellisen lähellä toisiaan, ja festivaalipuiston lisäksi ohjelmaa löytyy puistokonserteista, satamassa kelluvalta lavalta, yökerhoista, festariristeilyiltä, Viikinsaaren lavalta ja tunkkaisista rokkiklubeista. Jotkut ostavat hintavammat VIP-festarirannekkeet, toiset kiertävät ilmaiskeikoilla. Kun toisaalla raikaa manserock, toisaalla soittaa Beatles-tribuutti ja Tullikamari täyttyy teknokansasta.

Tammerfest järjestettiin Tampereella 17.-20.7.2013.

Seuraava Tammerfest järjestetään 16-19.7.2014.

Lisätietoja: http://tammerfest.fi/

Lue myös: Tammerfest riimittelee, humppaa ja rokkaa

 

Kiertäkäämme Tammerfestia kuvallisesti eri ääripäittensä kautta, festariniemen suomirock-tahtien kautta konemusiikin ytimeen kiertäen:

 

M.A. Numminen & Pedro Hietanen

 

White Flame & Hanoi Rocks Tribute

 

Irina

 

 

Popeda

 

PMMP

 

Pakkahuoneella ja Klubilla mentiin todella kauas suomirockista, sillä kahdessa salissa jyräsivät konemusiikin suuret suomalaiset ja DJ:t, mukaan lukien Orkidea & Friends, Super8 & Tab, DJ Orion, Proteus, Muffler ja Milla Lehto.