Uusimmat

Natsivau: Tämä Joulutorttu-sarjakuva toi taiteilijalle 12 tunnin jäähyn Facebookista

21.11.2013 12:34 Muropaketin toimitus

Mikko Kallinen

Viikonloppuna mediassa kohkattiin, kun läntiset ystävämme olivat huomanneet suomalaisten joulutorttujen muistuttavan hakaristejä.

”Svenska Dagbladetissa julkaistussa viikoittaisessa jutussa lukijoille vinkattiin tällä kertaa joulun leivonnaissuosikin ohje. Viimeisen päälle kuvaan astellut joulutortut toivat kuitenkin joidenkin mieleen hakaristit, ja lehteen alkoi tulla palautetta”, uutisoi aiheesta omintakeiseen tapaansa Ilta-Sanomat.

Pian ”natsitortut” noteerattiin myös Facebookissa ja siitäkös älämölö syntyi.

Mainion Sormibrighton-sarjakuvan isä Mikko Kallinen (kuvassa) otti aiheen käsittelyynsä ja väänsi kohusta humoristisen sarjakuvan. Lopputulos ei kuitenkaan Facebookin ylläpitoa miellyttänyt. Kuva poistettiin ja Kallinen sai 12 tunnin jäähyn verkkopalvelusta.

Sarjakuvataiteilijan luvalla Dome.fi julkaisee nyt mielipahaa aiheuttaneen sarjiksen uudelleen:

Sormibrighton

Facebook ei pitänyt alkuperäisestä joulutorttukuvasta vaan poisti sen ja langetti taiteilijalle 12 tunnin jäähyn. Taiteilija esittää pahoittelunsa Facebookin käytöksestä. Pelkojensa kahlitsemat ihmiset vain sortuvat herkästi typeryyksiin. Antakaamme se heille anteeksi”, Kallinen kommentoi aihetta tänään Facebookissa.

Samassa yhteydessä taiteilija julkaisi kieltämättä sangen taidokkaasti siistityn version shokkiruudustaan.

Sormibrighton

Koomisinta koko hommassa on tietenkin se, että Sormibrighton-sarjakuva on täynnä tuntuvasti karkeampia mauttomuuksia kuin joulutorttuhupailu. Esimerkiksi oman ja muiden hengen ulostamisellaan vaarantava auktoriteettihahmo löytyy yhä Facebookista.

Sormibrighton

Lue myös:

Haastattelussa Sormibrighton-sarjakuvan isä Mikko Kallinen: ”Halvoille vitseille riittää halvempi toteutus”

Teksti: Tatu Junni

Muropaketin uusimmat