Uusimmat

Nightwishin Tuomas Holopaisen soololevy on kunnianosoitus Aku Ankka -piirtäjä Don Rosalle. Kansikuvan on piirtänyt itse sarjakuvalegenda

28.11.2013 13:20 Muropaketin toimitus

Tuomas Holopaisen ensimmäinen soololevy perustuu Don Rosan kirjoittamaan ja piirtämään sarjakuvaromaaniin Roope Ankan elämä ja teot.

Suurena Disney-, ja Aku Ankka-fanina tunnettu Holopainen toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa julkaisemalla Don Rosan sarjakuvakirjaan perustuvan soololevyn.

”Sen toteutumiseen meni 14 vuotta. Se on myös kunnianosoitus eräälle aikamme parhaista tarinankertojista. Haluan kiittää häntä tarinoista, jotka juhlistavat elämää ja seikkailua.”, hän kertoo

Roope Ankan elämä ja teot -kirjan 12 lukua kertovat Roopen tarinan aina vanhan visukintun ensimmäisistä edesottamuksista 1800-luvun Skotlannissa hänen maailman ympäri ulottuneisiin seikkailuihinsa 1950-luvulle asti. Tarinassa oli sellaista syvyyttä, yksityiskohtaisuutta, kekseliäisyyttä ja tunnelatausta, että Tuomas otti sen välittömästi omakseen luettuaan sen liki 20 vuotta sitten. Hän sai idean tarinan ”värittämisestä” musiikilla jo vuonna 1999, ja se on muhinut hänen päässään siitä lähtien.

Holopainen on säveltänyt ja tuottanut noin tunnin mittaisen levyn, jolla kuullaan kymmenen kappaletta. Musiikissa on vaikutteita elokuvallisista äänimaisemista, klassisesta musiikista ja folkista.

Orkesterisovituksista vastaa Pip Williams, Nightwishin Once-, Dark Passion Play- ja Imaginaerum-levyiltä tuttu englantilaismies. Levyllä kuullaan monia vierailevia muusikoita, muun muassa London Orchestraa ja lontoolaista The Metro Voices -kuoroa. Vokaalisosuuksista vastaa neljä laulajaa, Alan Reid, Johanna Kurkela, Johanna Iivanainen ja Tony Kakko. Mukana ovat myös Troy Donockley (irlanninsäkkipilli, matala tinapilli, bodhran), Mikko Iivanainen (kitara ja banjo), Teho Majamäki (didgeridoo), Jon Burr (huuliharppu) ja sooloviulussa Dermot Crehan.

Levyltä julkaistaan vuoden 2014 alussa single ja musiikkivideo kappaleesta ”A Lifetime of Adventure”. Varsinainen levy julkaistaan maailmanlaajuisesti huhtikuussa 2014.

Albumin kansitaiteesta vastaa kirjan tekijä Don Rosa.

Muropaketin uusimmat