UUSIMMAT

Pika-arvio: District 9 -staran odotettu supersankarisarja on minibudjetilla tehtyä roskaa

23.03.2015 18:45 | Muropaketin toimitus

Powers hukkaa sarjakuvan idean täysin.

Voi, voi. Dome.fi:n toimituksessa intoiltiin oikein kunnolla Brian Michael Bendisin Powers-sarjakuvaan perustuvasta saman nimisestä tv-sarjasta, jotkut jopa enemmän kuin 10. huhtikuuta Netflixilla alkavasta Daredevilista.

Viime perjantaina Viaplayssa Suomen ensi-iltansa saanut Powers on nimittäin aivan täyttä kuraa. Väijyimme läpi palvelussa tällä hetkellä tarjolla olevat neljä jaksoa ja niiden perusteella ei voi kuin todeta sarjan hukkaavan sarjakuvan idean täysin.

Huolestuimme itse asiassa jo kuukausi sitten kun näimme nämä kuvat Triphammer-supersankarista. Odotimme että sarja osaa nauraa itselleen samaan tyyliin kuin sarjakuva, mutta ei. Asu ja muutkin erikoistehosteet ovat aivan järkyttävän huonoja. Koko paketti huutaa: ”minibudjetti!”

Suurin ongelma ei kuitenkaan ole rahan puute, vaan alkuperäisteoksen fiiliksen hukkaaminen. Bendisin Powers on oiva yhdistelmä noiria ja supersankareita, jossa tärkeässä roolissa on etsivien, Christian Walkerin ja Deena Pilgrimin välinen kemia. Sarjassa Sharlto Copleylla ja Susan Heywardilla ei ole moista lainkaan. 

Muualla maailmassa Playstation Networkilla nähtävä sarja yrittää olla niin kovin hurja aivan väärällä tavalla. Fuck-sanan liiallinen hokeminen ei ole muuta kuin noloa.

Kai Powersin 1. kausi tulee väkisinkin tuijotettua loppuun asti, mutta jo tässä vaiheessa toivoo Copleyn esittävän Walkerin kuolevan. Sarjiksessa Walker oli melkoinen körmy, mutta silti skarppi jätkä. Copleyta taas tekee mieli vetää ympäri korvia miehen muristessa vittu-sanaa vailla minkäänlaista karismaa.

Playstation Networkin 1. oma tuotanto on ärsyttävän huono. Lukekaa mieluummin vaikka Powers-sarjikset uudestaan, tähän tuubaan ei kannata tuhlata sekuntiakaan elämästään.  

Teksti: Aki Lehti