UUSIMMAT

Pyllistelevän Spider-Womanin piirtäjä kiistää seksismisyytökset: ”En minä luonut naisia tuon näköisiksi”

25.08.2014 11:50 Muropaketin toimitus

Spider-Woman

Marvel Comics julkaisi viime viikolla kuvan uuden Spider-Woman-lehden kannesta. Siinä Milo Manaran piirtämä supersankaritar pyllistelee asussa, joka näyttää enemmän maalatulta kuin kankaasta valmistetulta.

Kansikuvasta syntyi tietenkin kohu: taas naisia kohdellaan seksistisesti teinipojille suunnatuissa supersankarisarjakuvissa.

Nyt Milo Manara on puolustautunut ja ottanut kantaa syytöksiin. Eroottisten sarjakuvien maestron mukaan maailmassa on merkittävämpiäkin huolenaiheita kuin Marvel-sankarien ulkoasu. Samassa yhteydessä Manara pohti, mikä ihme naisvartalon piirtämisessä on niin väärin.

”Ei ole minun vikani että naiset näyttävät tuolta. Minä vain piirrän niitä. Kyse ei ole minun suunnittelemastani jutusta, vaan asialla on paljon ’tärkeämpi’ tekijä, ainakin niiden mukaan, jotka näin uskovat. Kaltaisteni evoluutio-opin kannattajien mukaan naisvartalot ovat kehittyneet nykyiseen muotoonsa vuosituhansien aikana välttyäksemme lajimme sukupuutolta. Jos naiset näyttäisivät täysin samalta kuin miehet, olisimme kuolleet sukupuuttoon jo kauan sitten”, Manara järkeili.

Lisää miehen visioista voi lukea Bleeding Cool -sivustolta:

Milo Manara Blames God For Spider-Woman #1 Cover

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Bleeding Cool