UUSIMMAT

The Walking Deadin luoja kommentoi sarjakuvan ja tv-sarjan välisiä eroja [spoilerivaroitus!]

02.11.2011 11:35 | Muropaketin toimitus

The Walking Dead -sarjakuvan isä Robert Kirkman on kertonut MTV:lle miksi ja miten tv-sarjan tarina poikkeaa lähdemateriaalista.

Spoilerivaroitus

AMC-kanavan hittisarja The Walking Deadin toinen tuotantokäynti on parhaillaan käynnissä USA:ssa. Mitä pidemmälle sarja on edennyt, sitä enemmän se on ottanut pesäeroa Robert Kirkmanin, Tony Mooren ja Charlie Adlardin sarjakuvaan.

Yksi suurimmista poikkeavuuksista on päähenkilö Rick Grimesin ystävä Shane, joka haluaa Rickin vaimon Lorin omakseen. Sarjakuvarintamalla Shanen mielenterveys pettää ja hän koettaa tappaa Rickin. Tilanne laukeaa, kun Rickin ja Lorin poika Carl ampuu Shanen.

Televisiossa Shane on edelleen elossa, eikä kyseessä suinkaan ole ainoa ero sarjakuvan ja sen tv-sarjan välillä. Tämä ei suinkaan ole sattumaa tai AMC:n mielivaltainen päätös. Tv-sarjan teossa tiiviisti mukana oleva Robert Kirkman on myös itse halukas muokkaamaan lähdemateriaalina toimivaa sarjakuvaa uuteen uskoon.

”Olen kertonut nämä tarinat jo ja tein ne omalla tavallani sarjakuvissa. Kun teen tv-sarjaa, istun käsikirjoittajien huoneessa ja minusta on hauskaa tehdä asiat uudelleen eri tavalla. Voin näperrellä asioiden kanssa ja leikkiä George Lucasia. Voin esimerkiksi pohtia ’No, mitä olisi tapahtunut, jos Shane olisikin jäänyt eloon? Kuinka se olisi vaikuttanut asioihin?'”, Kirkman kertoi MTV:lle.

”Shanen läsnäolo muuttaa asioita paljon. On todella hauska seurata miten hänen läsnäolonsa vaikuttaa asioihin toisen kauden aikana. Luvassa on paljon mielenkiintoisia käänteitä, jotka paljastuvat kauden aikana”.

Suomen televisiossa The Walking Deadia ei ole ainakaan toistaiseksi nähty. FS Film kuitenkin julkaisi sarjan ensimmäisen kauden DVD:nä ja Blu-ray:na viime kesänä.

Lähde: MTV