UUSIMMAT

WÄRK:fest kutsuu värkkäilemään Kaapelitehtaalle lokakuussa

12.09.2012 11:00 | Muropaketin toimitus

WÄRK:fest kerää värkkääjät ja väsäilijät saman katon alle.

Maailmalla pinnalla oleva hackerspace- ja maker-kulttuuri on rantautunut toden teolla myös Suomeen. Kotimaista väsäilykulttuuria esittelee lokakuun lopussa Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävä WÄRK:fest-tapahtuma.

Mitä on värkkääminen? Wärk:festin sivujen mukaan se on ”tusaamista, duunaamista, virkkausta, tuunaamista, korjaamista, leikkimistä, modaamista, kustomointia, miksausta, häkkäystä, hoksausta, fiksausta, takomista, tekemistä, kokkausta, koodausta, kuopimista, säätämistä, irkkausta, avointa dataa, demoamista ja altistumista ideaviruksille”. Mikäli yksi tai useampi verbi edellisestä kimarasta herätti mielenkiinnon, kannattaa nokka suunnata lokakuun 20.-21. päivinä Kaapelitehtaalla järjestettävään WÄRK:fest-tapahtumaan, joka tarjoaa yli sata tekemisen muotoa ihmeteltäväksi ja itse kokeiltavaksi.

“Alkoi tuntua siltä, että liian usein tämä tekeminen jää piiloon autotalleihin ja harrastajapiireihin ja -foorumeihin ja että värkkääjiltä ja tee-se-itse-kulttuurista kiinnostuneilta puuttuu kokoontuova tapahtuma. Parhainta WÄRK:festissä olisi, jos saisimme Anarkistimartat ja Helsingin Hacklabin keksimään spontaanisti tapahtumassa yhdessä jotain villalangasta ja elektroniikasta, vaikkapa älykkäiden vaatteiden protoja”, toteaa Nuppu Stenros, yksi tapahtuman koordinaattoreista.

Tapahtuma tarjoaa työpajoja, työnäytöksiä, performansseja ja puheenvuoroja, ja paikan päällä pääsee esimerkiksi tutustumaan japanilaiseen puupiirrosperinteeseen, väsäämään piirtorobotteja, lennättämään helikopteria, harjoittamaan sormivirkkausta ja taivuttelemaan saarnia.

Tapahtuman liput ovat alkaen 20€ ja niitä, sekä lisätietoja tapahtumista, saa WÄRK:festin nettisivuilta.

Teksti: Janos Honkonen