Uusimmat

Lehtikatsaus: Spider-Man 7/2014:ssa Hämis antaa pakit Hopeasapelille ja ottaa turpaan Kostajilta

07.08.2014 13:32 Muropaketin toimitus

Spider-Man - Hämähäkkimies

Vuoden 2014 suurin Hämähäkkimies-tarina Maailman ääriin lähestyy loppuaan – mutta tietääkö se loppua myös koko planeetan jahtaamalle seittisingolle?

Hämähäkkimies on ahtaalla Spider-Man-lehden tuoreimmassa numerossa.

”Kaikki on ohi. Me epäonnistuimme. Tämä on maailmanloppu”, sankari vaikeroi nähdessään Symkarian liekeissä.

No, ehkä moinen julistus on hieman ennenaikainen, mutta herjat ovat joka tapauksessa harvinaisen vähissä nyt, kun Tohtori Mustekala on kääntänyt kansakunnat ja jopa useimmat sankareista Hämistä vastaan. Miehellä on puolellaan vain Hopeasapeli ja Kostajien Musta Leski sekä Horizonin kelpo tiedemiehet ja -naiset.

Ahtaalla ollessaan kolmikko turvautuu äärimmäisiin keinoihin. Vangiksi joutunut Hiekkamies on jo joutumassa happokidutuksen armoille, kunnes suostuu paljastamaan Kuuden koplan suunnitelmat. Tai no, eihän puhtoinen Hämis tietenkään olisi vihamiestään satuttanut, mutta Hopeasapeli on asia erikseen…

Spider-Man - Hämähäkkimies

Pistääkseen Tohtori Mustekalalle ja Kuuden koplalle kampoihin, Hämis kokoaa oman tiiminsä kaikista niistä sankareista ja jopa konnista, jotka pystyy tavoittamaan.

Tarinankerronnallisista syistä (= ettei ongelmat ratkea liian helpolla) Ryhmä-X ja Puolustajat ovat ”poissa planeetalta”. Vaan mitäpä sitä maapallon mahtavimpien sankareiden perään haikailemaan, kun saatavilla on Britti-Jack, Sabra, Kenguru ja Big Hero 6, joka tulee meille tutuksi loppuvuodesta elokuvasektorilla.

Sotatoimien lomassa lukijat pääsevät kiemurtelemaan vaivautuneina, kun Hopeasapeli vikittelee Hämähäkkimiestä – vain saadakseen pakit. Toki hopeahapsinen tyrkkyrinta on jopa Hämiksestä vetävä mimmi, mutta minkäs teet, kun sydän väpättää Mary Jane Watsonille. Tai ehkei petipuuhat vain kiinnosta Peter Parker -parkaa. Onhan mies nimittäin jo aikaisemmin antanut vihjeitä aseksuaalisuudestaan.

Spider-Man - Hämähäkkimies

Hämähäkkimiehen, Mustan Lesken ja Hopeasapelin sankaritrio päätyy pitkin maapalloa reissatessaan kasvotusten Tohtori Mustekalan kanssa, joka kuitenkin paljastuu Kameleontiksi. Muodonmuuttajan seurassa on myös illuusioiden mestari Mysteerio, jolta Hämis saa kiristettyä tiedon Mustekalan olinpaikasta. Seuraavaksi globaali trippi vie sankarimme Guatemalaan.

(Ilmeisesti käsikirjoittaja Dan Slott on potenut Maailman ääriin -tarinaa raapustaessaan pahaa matkakuumetta. Reissaamista meinaan riittää.)

Guatemalassa ei kuitenkaan ole vastassa lonkerotiedemiestä vaan Kostajat, joista Mustekala on tehnyt käskyläisiään parin numeron takaa tutuilla boteillaan. Sankareita vastaan taistellessaan Hämähäkkimiehelle selviää kamala totuus: hän on itse vastuussa Mustekalan maailmanvalloitussuunnitelman takaa löytyvästä teknologiasta!

Spider-Man - Hämähäkkimies

”Miksi en tajunnut sitä aiemmin?! Mustiksen jääkapseli! Sama teknologia, jonka kehitin kryokuutiotani varten! Ja hänen käyttämänsä panssari… perustuu suunnittelemaani kypärään! Hänen häivesatelliittinsa… käyttävät samaa periaatetta kuin melunpoistojärjestelmäni! Kaikki keksintöni Horizonilla, kaikki mitä olen päästänyt maailmaan – Mustis on muunnellut sitä! Vääristänyt! Olen antanut hänelle kaiken, mitä hän tarvitsee!”.

Tunnontuskista kärsivä sankari on juuri saamassa turpaansa Kapteeni Amerikalta ja Thorilta, kun heinäkuun numero päättyy. Elokuun Spider-Man sitten paljastaa, miten Maailman ääriin oikein saatetaan päätökseen.

Spider-Man 7/2014:n alkuperäisnumerot ovat The Amazing Spider-Man #685 & #686.

Spider-Man - Hämähäkkimies

Lue myös:

o Lehtikatsaus: Spider-Man 6/2014:ssa Hämis vetää Nobel-voittaja Al Gorea turpaan
o Lehtikatsaus: Spider-Man 5/2014 kalastelee lukijoita Hämähäkkimiehen uudella asulla
o Lehtikatsaus: Spider-Man 4/2014:ssa nähdään vanhan vihollisen ja ”kuolleen” sankarin comebackit
o Lehtikatsaus: Spider-Man 3/2014:ssa superpahikset mittailevat kenen pippeli on pisin
o Lehtikatsaus: Spider-Man 2/2014 on turhan tuttua huttua, mutta New York sentään tuhoutuu

Teksti: Tatu Junni

Muropaketin uusimmat